ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Άλλο θεωρία, άλλο πράξη

Άλλο θεωρία, άλλο πράξη

Ο Μάνος Χατζάκης γράφει για τη δύσκολη νύχτα του Άρη στη Νορβηγία

Η “ακτινογραφία” της Μόλντε έδειξε συγκεκριμένα ευρήματα. Εξαιρετική μεσοεπιθετική λειτουργία, ταχύτητα, η οποία παραπέμπει σε έτοιμο σύνολο και ευστοχία στα όρια του υπερβολικού. Κι όμως, η ερμηνεία των… ευρημάτων δεν είχε στη σωστή διάσταση από την τεχνική ηγεσία του Αρη.

 

Ο Σάββας Παντελίδης είχε ως βασικό στόχο να περιορίσει την επιθετικότητα των Νορβηγών, γι’ αυτό και πήρε το ρίσκο της αλλαγής σχηματισμού, χρησιμοποιώντας τρία χαφ, δηλαδή τους Μπάσα, Ματίγια και Σάσα. Και από τους τρεις συνολικά δεν πήρε τις άμυνες, που προσδοκούσε, ενώ η απουσία των Λάρσον και Φετφατζίδη στέρησε τη στοιχειώδη επιθετικότητα από τους “κιτρινόμαυρους”.

 

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, ήρθε και η αινιγματική επιλογή του Τόνσο, ο οποίος στα δύο προηγούμενα παιχνίδι δεν έδειξε… τίποτα. Η επιμονή του Παντελίδη στο πρόσωπο του Αργεντινού δεν… συγκίνησε τον δεύτερο και οι Θεσσαλονικείς είχαν σαφές πρόβλημα στη δημιουργία, ασχέτως αν, κατά διαστήματα, διατηρούσαν την κατοχή.

 

Το καλό 25λεπτο του Αρη στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους, αλλά αυτό δε λέει κάτι, γιατί η συνοχή στη μεσαία γραμμή “έσπασε” εύκολα και -το χειρότερο- οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν δύο γκολ, χωρίς να δεχθούν ασφυκτική πίεση.

 

Γενικά, ο Αρης είχε κακή βραδιά. Οι περισσότεροι (πλην εξαιρέσεων) υστέρησαν, υπέπεσαν σε λάθη (όπως έγινε και στη Λάρνακα) και η αποτελεσματικότητα των Νορβηγών έφερε το 3-0 στο Μόλντε.

 

Η πρόκριση στα play off του Europa League βρίσκεται, πλέον, στα πόδια των Νορβηγών. Υπάρχει, ωστόσο, το μεγάλο “αλλά”. Αν ο Σάββας Παντελίδης στον επαναληπτικό επιλέξει τους πραγματικά έτοιμους, οι οποίο θα παίξουν σαν το αποτέλεσμα να ήταν 0-0, τότε η αντεπίθεση έχει λογική.

 

Τί πρέπει να συμβεί, για αρχή, στο “Κλ. Βικελίδης”;

 

Πρεσάρεις… ανελέητα, κρατάς το μηδέν στην άμυνα και παίζεις για το γρήγορο γκολ. Μετά, βλέπουμε...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X