ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αμανατίδης για Ηρακλή και Γ' ΕΠΣΜ: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο!»

Αμανατίδης για Ηρακλή και Γ' ΕΠΣΜ: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο!»

Πώς σχολίασε στο Metropolis 95.5 ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής την πτωτική πορεία του Ηρακλή, ο οποίος θα αγωνιστεί φέτος στα τοπικά της ΕΠΣΜ.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος ακολουθεί καριέρα προπονητή ως βοηθός στο τεχνικό επιτελείο της ελβετικής Σεντ Γκάλεν αναφέρθηκε στον Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος έρχεται να αναλάβει τον Άρη, ενώ χαρακτήρισε περίπου ως φυσιολογική την καθοδική πορεία του Ηρακλή με δεδομένα όσα έζησε ο ίδιος πριν μερικά χρόνια όταν θήτευσε στους «κυανολεύκους» την περίοδο Παπαθανασάκη.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

 

Για την παρουσία του στον Ηρακλή: «Βασικά δεν ήμουν προπονητής στον Ηρακλή. Ήμουν στην Κ20 του Ηρακλή και για δύο εβδομάδες διατέλεσα υπηρεσιακός. Δεν ήταν στη σκέψη μου να μείνω, απλά βοήθησα για μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής».

 

Για την παρουσία του Ηρακλή στη Γ’ ΕΠΣΜ: «Με αυτά που είδα και άκουσα στις δύο εβδομάδες που ήμουν υπηρεσιακός τεχνικός μπορώ να πω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν θέλω να πω κάτι αρνητικό. Απλά δεν ήταν επαγγελματίες. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονταν γύρω από την ομάδα και αντί να την βοηθήσουν της έκαναν κακό. Μπλέκονταν χίλια δύο άτομα, αυτό δεν είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν πάει μπροστά έτσι. Δεν μπορείς να έχεις ως είδωλο μια ομάδα π.χ. στη Γερμανία και εσύ να κάνεις το εντελώς διαφορετικό. Μετά την πρώτη προπόνηση με αυτά που είδα τους είπα να βιαστούν να βρουν προπονητή».

 

Για τον Ένινγκ ο οποίος αναλαμβάνει τον Άρη: «Δεν τον ξέρω προσωπικά. Ξεκίνησε ως προπονητής όταν εγώ ήμουν στα τελειώματα της καριέρας μου. Οι άνθρωποι του Άρη σίγουρα θα τον έλεγξαν. Υπάρχει στον Άρη και ο Άγγελος Χαριστέας, τον οποίο εκτιμώ και γνωρίζει το ποδόσφαιρο».

 

Για τον Άγγελο Χαριστέα: «Ποδόσφαιρο και εύκολο δεν υπάρχει, ειδικά στον πρωταθλητισμό, όταν θες να είσαι στους καλύτερους. Πάντα μπαίνεις στα δύσκολα και ως ένα σημείο ψάχνεις τις φορτούνες για να βγεις κερδισμένος. Είναι μια καλή επιλογή για τον Άρη. Με την εμπειρία του εξωτερικού θα βοηθήσει την ομάδα».

 

Για το αν σκέφεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα: «Θα προτιμούσα να μείνω εδώ που είμαι. Είτε στην Ελβετία είτε στη Γερμανία που μεγάλωσα ποδοσφαιρικά».

X