ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η απαξιωμένη Super League2 και η «μαμά Τερέζα» ΕΡΤ

Η απαξιωμένη Super League2 και η «μαμά Τερέζα» ΕΡΤ

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την καθημερινότητα της αθλητικής κοινωνίας χωρίς την Σούπερ Λιγκ 2

Δεν πιστεύω ότι έχασε η Βενετιά βελόνι επειδή δεν είχαμε αγώνες για το Πρωτάθλημα της Super League 2 τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Η καθημερινότητα της αθλητικής κοινωνίας της χώρας ζούσε στην κανονικότητα της, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε κάποιο διάγγελμα και ο ήλιος συνέχισε να βγαίνει από την ανατολή. Τόσο απλά.

 

Αλλωστε γιατί να αλλάξει κάτι για ένα υποβαθμισμένο και διεφθαρμένο, σύμφωνα με τις αναφορές της sport radar, Πρωτάθλημα; Για το οποίο ενδιαφέρονται μόνο συγγενείς και φίλοι των διαγωνιζομένων ομάδων και όσοι βρήκαν τους αγώνες στις εταιρείες του Στοιχήματος και είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους; Που ο αριθμός των εισιτηρίων που κόβονται, στους περισσότερους αγώνες, δεν αρκούν για τα έξοδα διοργάνωσης του;

 

Και φέτος η δημόσια τηλεόραση έκανε την αγαθοεργία της και πλήρωσε, έστω και «ψαλιδισμένα», χρήματα για το τηλεοπτικό δικαίωμα των αγώνων της Super League2. Μειωμένα κατά 50% από τα συμφωνηθέντα με την προηγούμενη κυβέρνηση. Και επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια έπρεπε να πληρωθεί όλο το ποσό. Αυτό ήταν το σωστό. Παρ’ όλα αυτά και τα 420.000 ευρώ που αναμένεται να εισπράξει η κάθε ΠΑΕ είναι μία βαθιά οικονομική ανάσα, αφού πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να μην πάρουν ούτε σεντς. Κι αν έτρεχαν στα δικαστήρια για να βρουν οι ΠΑΕ το δίκαιο τους θα έπαιρναν απόφαση μετά από δύο χρόνια.


Η φετινή χρονιά λοιπόν κουτσά-στραβά θα βγει. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει την επόμενη. Αν ο κ. Λεουτσάκος και οι συνεργάτες περιμένουν τον Ιούλιο να ασχοληθούν με το θέμα προβλέπω οι μισές ομάδες να μη δηλώνουν συμμετοχή. Στη Super League 2 θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ΕΡΤ δύσκολα θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της «μαμάς Τερέζας» του Πρωταθλήματος. Αρα θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να ψάχνουν λύση. Διαφορετικά θα ζήσουν δράματα.

 

FOCUS
Η ΠΑΕ Ξάνθη και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, έχουν ηθική ευθύνη εφαρμογής του μέτρου της απουσίας οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας, σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της θρακικής ομάδας. Χωρίς εκπτώσεις και… παρεκκλίσεις.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/10)

 

X