ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Αρης είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό στο Πρωτάθλημα

Ο Αρης είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό στο Πρωτάθλημα

Ο Αρης είναι ερωτηματικό. Το μεγαλύτερο, ίσως, στο πρωτάθλημα - Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Το παιχνίδι του Αρη με την Ξάνθη στα Πηγάδια δεν είναι σημαντικό μόνο επειδή θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ενινγκ.

 

Είναι σημαντικό, κυρίως, γιατί μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα οι «κίτρινοι» έχουν συγκεντρώσει μόνο πέντε βαθμούς.

 

Είναι σημαντικό, επίσης, γιατί όλοι περιμένουν να δουν αν ο Γερμανός τεχνικός είναι ικανός άμεσα να μεταμορφώσει την ομάδα και να την βάλει σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και βελτίωσης της βαθμολογικής της θέσης.

 

Ο Αρης είναι ερωτηματικό. Το μεγαλύτερο, ίσως, στο πρωτάθλημα. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν θέλει και πολύ για να του δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχει

 

Από την άλλη πλευρά, όμως, επειδή το ρόστερ του διαθέτει –παρά τον κακό σχεδιασμό- αρκετούς καλούς παίκτες, αν τα καταφέρει ο Ενινγκ να βάλει γρήγορα κάποια στοιχεία που θα δώσουν καλύτερη προοπτική στην ομάδα, ευνοήσει και η συγκυρία τον Αρη, δεν είναι και τόσο δύσκολο να ξεκολλήσει.

 

Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα για τον ρόλο που θα μπορέσει να παίξει ο Αρης στο πρωτάθλημα. Στις επόμενες 4-5 αγωνιστικές θα έχουμε την δυνατότητα, νομίζω, να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι είναι ικανός να διεκδικήσει αυτή την σεζόν.

 

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το πρώτο δείγμα των σκέψεων του Ενινγκ, έχει αξία να δούμε την Κυριακή στα Πηγάδια πώς θα καταφέρει χωρίς να κάνει μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα, να υποστηρίξει ένα διαφορετικό πλάνο, αυτό που σκοπεύει ο ίδιος να εμπιστευτεί.

 

Κι έχει ενδιαφέρον να δούμε, πώς γίνεται μια ομάδα για την οποία ήδη ξέρουμε ότι έχει αμυντικά προβλήματα, ο νέος της προπονητής –που παρεμπιπτόντως συμφωνεί ότι υπάρχει η συγκεκριμένη αδυναμία- να δηλώνει ότι δεν τον νοιάζει πόσα τέρματα θα δεχτεί αλλά πόσα θα βάλει…

 

Αυτή η άποψη του Ενινγκ, γι’ αυτόν τον Αρη που ανέλαβε, δεν μοιάζει απλώς ρισκαδόρικη, αλλά σχεδόν αυτοκτονική…

 

Λίγη υπομονή, όμως, για να δούμε στην πράξη πώς θα το προσεγγίσει το ματς με την Ξάνθη ο Γερμανός, κι αν έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλους μπελάδες θα κληθεί να διαχειριστεί σε περίπτωση ήττας…

X