ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αξία στην… αξία τους

Αξία στην… αξία τους

Ο Μάνος Χατζάκης γράφει για την εμφατική νίκη του Αρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Επιασε το τέλειο, αν και ξεκίνησε… φάλτσα. Η χθεσινή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Αρη όχι μόνο μπήκε ήδη στην “κιτρινόμαυρη” ιστορία, αλλά αποτελεί απάντηση στους εαυτούς τους, όσον αφορά την πραγματική τους αξία.

 

Ο Αρης αντιμετώπισε ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και παίκτες, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σερί 51 αγώνων χωρίς ήττα. Η πιο ψύχραιμη ματιά λέει ότι το σύνολο του Ενινγκ χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 15 λεπτά, για να καταλάβει τί μπορεί να κάνει στο γήπεδο.

 

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά, βάσει πάντα της χθεσινής του εμφάνισης, από τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων.

 

Η πλειοψηφία των γηπεδούχων έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά το ζητούμενο, όπως είπε και ο Βέλεθ, είναι η διάρκεια και όχι το ματς της μίας βραδιάς. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά τί έκανε και τί όχι.

 

Είναι το μόνο εύκολο, γιατί οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, εξέθεσαν τους προσωπικούς τους αντιπάλους και είχαν ευστοχία πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική. Το 4/4 αποτελεί προϊόν δικής τους προσπάθειας, η οποία απέδωσε δικαιοσύνη, αν υπάρχει αυτή η λέξη στην καθημερινότητα της μπάλας.

 

Προσπάθεια και… γκολ. Σε ποιον να το πεις και ποιος να το πιστέψει.

 

Ο Αρης είναι η πρώτη ομάδα σε τελικές προσπάθειες, ωστόσο η παραγωγικότητα δεν συνάδει με την κατάληξη των φάσεων, που δημιουργεί. Αυτός ο Αρης, λοιπόν, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, οι ποδοσφαιριστές του, είδαν ποιους έχουν απέναντί τους και τους… κατάπιαν εντός των τεσσάρων γραμμών.

 

Αν η συνέχεια είναι ανάλογη, τότε το μόνο που θα απασχολεί τον κόσμο είναι, όχι η είσοδος στα play off, αλλά η κατάταξη στην οποία θα τερματίσει.

 

Τί θα συμβεί μετά είναι άλλη ιστορία. Απώτερος στόχος; Το λιγότερο η σταθεροποίηση στην 4άδα και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

X