ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ένα «γκάλοπ» για τους τεχνικούς διευθυντές, αποκαλυπτικό προθέσεων...

Ένα «γκάλοπ» για τους τεχνικούς διευθυντές, αποκαλυπτικό προθέσεων...

Για τον νέο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Με αφορμή την επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, το αποτέλεσμα μιας ραδιοφωνικής σφυγμομέτρησης, καταδεικνύει ότι μερικές σκληρές παθογένειες, ταλαιπωρούν ακόμη τους πρωταθλητές.

 

Ο Ιβάν από ότι λέγεται, από ότι ακούγεται και από ότι γράφεται, έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο. Λίγος ο χρόνος της θητείας του τελευταίου, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος έκρινε πως ήταν λαθεμένη η επιλογή από μέρους του και σπεύδει να τον αντικαταστήσει έγκαιρα κατά την άποψη του.

 

Η όποια κριτική μπορεί να γίνε στη συγκεκριμένη περίπτωση για την κίνηση του μεγαλομετόχου, περιορίζεται στο σκεπτικό της αποδεδειγμένης αναποτελεσματικότητας του Πορτογάλου, ο οποίος είναι αλήθεια ότι τα έκανε μούσκεμα σε μια από τις πιο κρίσιμες μεταγραφικές περιόδους των πρωταθλητών.

 

Ως εδώ οι εξελίξεις με κάποια μικρή επιφύλαξη θεωρούνται φυσιολογικές με δεδομένη μάλιστα και την αποδοχή από ένα μεγάλο μέρος της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης ότι ο συμπαθέστατος Μπράνκο αποδείχθηκε λίγος και κατώτερος των περιστάσεων, αλλά και των προσδοκιών του ανθρώπου που τον επέλεξε.

 

Έλα όμως που συγχρόνως με την ειλημμένη απόφαση της αποπομπής του, διακινήθηκε χωρίς να διαψευστεί (κι αυτό έχει τη σημασία του) και το σενάριο της διαδοχής του, με δύο βασικούς υποψήφιους εκ των οποίων ο ένας είναι ο προσφάτως αποπεμφθείς Σλοβάκος βετεράνος διαιτητής Μίχελ! Εδώ κάπου χάνεται η μπάλα με τους νουνεχείς ΠΑΟΚτσήδες (και όχι τους άμπαλους και παραπληροφορημένους) να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει και πως είναι δυνατόν να υπάρχει περίπτωση επαναπρόσληψης ενός υπαλλήλου που απομακρύνθηκε και πριν λήξει το συμβόλαιο του ως αποτυχημένος. Κι επιπρόσθετα τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια κωλοτούμπα. Ήρθε λοιπόν όμως ένα απλό γκάλοπ από αυτά που συνηθίζει ο Γιώργος Μπούζος στην εκπομπή του, για να μας αφήσει να δούμε, προφανώς και να αντιληφθούμε, ότι στον ΠΑΟΚ δυστυχώς υπάρχουν ακόμη παθογένειες που αφορούν συγκεκριμένες σκοτεινές παραμέτρους. Όπως η απίστευτη επιρροή μανατζαρέων και η πίεση που ασκούν στη διοίκηση με τη βοήθεια συγκεκριμένων νταλαβερτζήδων, που τους συναντάς τακτικά και οι οποίοι εκπροσωπούν πολλούς χώρους.

 

Σε αυτό το γκάλοπ λοιπόν ετέθη το ερώτημα στους ΠΑΟΚτσήδες ποιον προτιμούν σαν διάδοχο του Μπράνκο. Λησμόνησα – με συγχωρείτε – να σας πω ότι ως δεύτερος υποψήφιος φέρεται ο Ζήσης Βρύζας. Σημειωτέον ότι έγινε μια παρουσίαση του βιογραφικού και των δύο. Έγινε δηλαδή αναφορά σε κάποιες θετικές μεταγραφικές τους κινήσεις, αλλά και σε αντίστοιχα λάθη τους. Αθέλητα – είμαστε σίγουροι για αυτό – στην περίπτωση του Σλοβάκου δεν έγινε αναφορά ούτε στο ότι απολύθηκε πριν την ώρα του, ούτε ότι ήταν αυτός που παρέσυρε τον Σαββίδη στην τραγική μπούκα μέσα στο γήπεδο, κάτι που προσπάθησε να το αποτρέψει ο ψύχραιμος και νουνεχής Αντελίνο και το οποίο είχε σαν συνέπεια τη βαριά τιμωρία του μεγαλομετόχου. Και το κυριότερο όμως, ότι πολέμησε και αγωνίστηκε σκληρά για να χαλάσει τη μεταγραφή του παίκτη (Βιεϊρίνια) που άλλαξε τη μοίρα του ΠΑΟΚ και θεμελίωσε μια εποχή που έφερε ένα νταμπλ και την ομάδα του Δικεφάλου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξέχωρα βέβαια ότι δεν έγινε κουβέντα στα τόσα και πόσα... παλτά κουβάλησε στην Τούμπα. Τρία χρόνια και με πακτωλό εκατομμυρίων του Ιβάν, ο Σλοβάκος έχει να επιδείξει καλές κινήσεις λιγότερες από τα δάκτυλα του ενός χεριού. Τίποτα παραπάνω. Ερχόμαστε στην αντίπερα όχθη.

 

Ο Ζήσης Βρύζας χωρίς τον ποταμό των εκατομμυρίων, έφερε στην Τούμπα παικταράδες που έγραψαν ιστορία: Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, με ελάχιστες λάθος κινήσεις. Θέλετε να μάθετε όμως το αποτέλεσμα του γκάλοπ και πως ψήφισαν όσοι συμμετείχαν σε αυτό; 70-30 υπέρ του εκδιωχθέντος και αποδεδειγμένα αποτυχημένου. Μη βιαστείτε να μου χρεώσετε πρόθεση για αβάντα σε κανέναν. Γιατί κι εγώ έχω την ίδια άποψη που κατέθεσε σε αυτή τη σφυγμομέτρηση ο Κούλης Αποστολίδης, ότι δηλαδή η επιλογή θα πρέπει να αφορά νέο πρόσωπο, ύστερα από μεγάλη, προσεκτική και υπεύθυνη έρευνα. Γιατί έγραψα όμως το σχόλιο; Απλά και μόνον για να καταδείξω μια μεγάλη αλήθεια που επιβεβαιώθηκε μέσα από αυτό το γκάλοπ και η οποία δεν είναι άλλη ότι κι αυτήν ακόμη τη στιγμή, υπάρχει μια δύναμη (σκληρή παθογένεια) που διαμορφώνει απόψεις και επιβάλλει αποφάσεις εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη σταματήστε στο Π και διαβάστε: Παραπληροφόρηση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X