ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι εντολές του Φερέιρα και η πρόκληση για Μιχαηλίδη

Οι εντολές του Φερέιρα και η πρόκληση για Μιχαηλίδη

Ο Γιώργος Ζαΐρης γράφει από την Ολλανδία για όσα είδε στην πρώτη προπόνηση του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ

Κάθε προπόνηση είναι άκρως σημαντική από τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα του CHL. Ετσι η χθεσινή πρώτη προπόνηση στο Χορστ δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη από τον Φερέιρα και άλλωστε αυτό το έδειξε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ όταν μαζί με τους συνεργάτες του συζητούσε ενώ περίμεναν τις αποσκευές για το πώς θα κυλούσε το πρόγραμμα λίγες ώρες αργότερα στο γήπεδο.

 

Ο Φερέιρα δεν χαρίστηκε στους ποδοσφαιριστές του παρά την κούραση από το ταξίδι. Και φρόντισε τόσο μέσα από τις ασκήσεις τακτικής όσο και λίγο αργότερα από το οικογενειακό διπλό να δείξει στην πράξη πως δεν είναι κολλημένος με το 4-4-2 πολύ περισσότερο αυτή τη δεδομένη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και επομένως δεν έχει όλα εκείνα τα όπλα που θα του επιτρέψουν να υπερασπιστεί το συγκεκριμένο σύστημα. Για αυτό και στο οικογενειακό διπλό έκανε ελάχιστες δοκιμές σε θέσεις, αλλά δούλεψε περισσότερο σε ένα 4-2-3-1 που μπορεί κάποιος να το δει και ως 4-4-1-1 σε κάποιες στιγμές.

 

Ο Μπίσεσβαρ από την ομάδα ήταν πίσω από τον φορ και ο Πέλκας από την άλλη ομοίως. Η είδηση φυσικά είναι πως έβαλε τον Μιχαηλίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας από την αρχή των ασκήσεων ως το τέλος του οικογενειακού διπλού. Αλλωστε στο Χορστ στην παρούσα φάση είναι μόνο ο Γιαννούλης ενώ η δοκιμή του Μιχάι τις περασμένες μέρες δεν είχε... περπατήσει.

 

Ο Φερέιρα διέκοπτε αρκετές φορές το διπλό ζητώντας απλά αλλά ουσιώδη πράγματα: "Μπορεί η εστία να είναι στην ευθεία, αλλά μπορείς να φτάσεις ως εκεί και από τα άκρα. Κοιτάτε και στα άκρα" φώναζε στους παίκτες του και τους ζητούσε να φωνάζουν με τα ονόματα τους, τους συμπαίκτες τους. Οπως και το να μην στέκονται. "Από τη στιγμή που η μπάλα κυλάει, απαγορεύεται να στεκόμαστε" είπε χαρακτηριστικά.

 

Ετσι κύλησε το σημερινό απόγευμα στο Χορστ. Και αύριο μέσα από διπλές προπονήσεις θα δούμε περισσότερα. Πάντως σήμερα δεν είδαμε στο διπλό ούτε τον Γαϊτανίδη, ούτε τον Λάμπρου ούτε τον Τσιγγάρα. Το καταγράφουμε όχι ως είδηση αλλά ως πραγματικότητα.

 

 

X