ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επιστρέφει και διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα

Επιστρέφει και διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα

Ο νεαρός Λάμπρου που δόθηκε δανεικός στη Φορτούνα θεωρείται μια εξαιρετικά αισιόδοξη προσθήκη στο ρόστερ του Λουτσέσκου. Αρθρογραφεί ο Δ.Μπούζας

Ο Λάζαρος Λάμπρου μπήκε στο αεροπλάνο και γύρισε στην πατρίδα αδιαφορώντας για τις όποιες (και δεν ήταν λίγες) προτάσεις που του έγιναν από ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες τον παρακολουθούσαν στενά στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας διαπιστώνοντας πως ο νεαρός Ελληνας ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η εξαιρετική χρονιά έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο και με την Φορτούνα, όπως και τις υπόλοιπες ομάδες που τον είχαν στη λίστα επιλογής τους, να προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποσπάσουν τη συγκατάθεσή του.

 

Με 27 συμμετοχές, 8 γκολ και 10 ασίστ έβαλε υποψηφιότητα να ενταχθεί μέσα στους κορυφαίους του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο Λουτσέσκου τον παρακολουθούσε στενά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ίσως και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις ομάδες που ήθελαν να τον αποκτήσουν. Η επιστροφή του έχει εγκριθεί εδώ και αρκετό καιρό και δεν έμενε παρά η συγκατάθεσή του. Προς στιγμή και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωναν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, προκλήθηκε τεράστια ανησυχία στους κύκλους του Δικέφαλου μην τυχόν και υπάρξουν δυσκολίες για την επανένταξή του στο ασπρόμαυρο ρόστερ. Όπως όμως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δεν προέκυψε. Κι αυτό γιατί όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, σε όλο αυτό το διάστημα της «απουσίας» του δεν «απομακρύνθηκε» ποτέ από τον αρχικό του στόχο.

 

Ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να αναδειχθεί και να καθιερωθεί φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός Λάμπρου όπως και ο επίσης νεαρός Χάρης Χαρίσης είχαν δώσει δείγματα του πλούσιου ταλέντου που διαθέτουν αναδεικνυόμενοι «κορυφαίοι» στις προετοιμασίες του καλοκαιριού. Για τον πρώτο ήρθε η ώρα, έτοιμος πλέον από κάθε άποψη, να ξεκινήσει ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι συμμετέχοντας στις ονειρικές πτήσεις των νταμπλούχων «αετών του Βορρά». Για τον δεύτερο κάποιοι τραυματισμοί ίσως και ο τρόπος «διαχείρισής» του (δεν του δόθηκαν ευκαιρίες που έπρεπε) τον εμπόδισαν να ολοκληρώσει το αγροτικό του. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται σε ποδοσφαιρική αξία άλλων (ελαχίστων βέβαια) που εντάχθηκαν και έχουν μονιμοποιηθεί στο ασπρόμαυρο ρόστερ με διαδικασίες διαφορετικές, όπως η επίμονη χρησιμοποίησή τους σε βάθος χρόνου μέχρι να βρουν τα πατήματά τους.

 

Οι δανεισμοί και οι επιστροφές σίγουρα είναι μια σημαντική παράμετρος στην όλη προσπάθεια ενίσχυσης και αξιοποίησης του ρόστερ της κάθε ομάδας. Στον ΠΑΟΚ αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον από τη στιγμή που διαθέτει εξαιρετικές εφεδρείες τις οποίες δε θα ήθελε να τις χάσει. Ωστόσο οι νέες απαιτήσεις εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ και η πίεση για την απόκτηση καταξιωμένων παικτών (από το πάνω ράφι) περιορίζουν τις κινήσεις και τις επιλογές για την επιστροφή αρκετών αξιόλογων δανεικών στη φετινή χρονιά. Το πώς θα γίνει η διαχείρηση αυτού του σοβαρού θέματος είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον Λουτσέσκου.


ΥΓ: Ο κατήφορος και το ρεζιλίκι συνεχίζεται. Εκεί στην ΑΕΚ έχουν χάσει παντελώς τη σοβαρότητά τους αλλά και την ψυχραιμία τους. Αφού υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου και θέλουν να χωρίσουν από τον Περέιρα που τους χάρισε το χάρτινο πρωτάθλημα και προστάτευσε τον εκδοροσφαγέα για χάρη τους Κομίνη, εξακολουθούν να γίνονται καταγέλαστοι επιμένοντας στην... εγκυρότητα του τελικού!!! Γιατί άλλαξαν θέση οι δύο βοηθοί χωρίς να ενημερωθούν. Τέτοιο χάλι, τέτοιο κατάντημα.

X