ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ετσι δημιουργήθηκε η φονική καταιγίδα της Χαλκιδικής»

«Ετσι δημιουργήθηκε η φονική καταιγίδα της Χαλκιδικής»

Για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η «θεομηνία» αλλά και το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξανήθηκε ο γνωστός μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας ο οποίος μίλησε σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Χαλκιδική.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετεωρολόγου:

 

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει παρόμοιο σκηνικό με αυτό που έγινε στην Χαλκιδική, θα υπάρξουν κάποιες τοποκές βροχές αλλά τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τις συνηθίσουμε καθώς στην χώρα μας πλέον θα εμφανίζονται 2με 3 φορές τον χρόνο τα 10 τελευταία χρόνια σε αντίθεση με παλαιότερα που το βλέπαμε ανα 3 με 5 χρόνια.

 

Η συγκεκριμένη υπερκαταιγίδα είχε ως αποκορύφωμα της την Χαλκιδική αλλά ξεκίνησε από την περιοχή της Αλβανίας, όπως την παρακολούθησα προσψπικά πέρασε όλη την Αλβανία και μπήκε στην Ελλάδα από την Φλώρινα στις 19:00 το απογευμα της Τετάρτης (10/07).

 

Η καταιγίδα έπιασε μέχρι και 100 χλμ/ώρα, πέρασε από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, και από νότια της Θεσσαλονίκης ευτυχώς καθώς αν περνούσε μέσα από μία πυκνοκατοικημένη η καταστροφή θα ήταν μεγάλη. 

 

Αρχικά πήγαινε παραλιακά από την Χαλκιδική μέχρι να φτάσει στην Σιθωνία εκεί που τα σάρωσε όλα και κατέληξε στην Λήμνο όπου ηρέμησε το φαινόμενο»

 

Για τις επόμενες ημέρες:

«Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα έχουμε κάποιες βροχές και καταιγίδες ειδικά την Κυριακή, όταν από καύσωνα περνάμε σε ένα πιο ψυχρό κλίμα τότε είναι πιο επικύνδινες οι συνθήκες όπως και στο μάτι»

X