ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ηρεμία του ΠΑΟΚ τους τσακίζει τα νεύρα !

Η ηρεμία του ΠΑΟΚ τους τσακίζει τα νεύρα !

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ που τώρα συνειδητοποιούν πως έμειναν στη σκιά του

Σταλιά, σταλιά χύνουν το δηλητήριο τους. Τώρα που συνειδητοποιούν πως έμειναν στην σκιά του ΠΑΟΚ. Έφαγαν τελικά, την σκόνη του. Ζουν πλέον, στην σκιά της λάμψης του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Όσο τα νιώθουν όλα αυτά, τόσο το δηλητήριο μέσα τους φουντώνει…

 


Πρέπει πάντως, να γνωρίζουν πως μια κουταλιά αλάτι, σε ένα ποτήρι νερό καθιστά αδύνατη την πόση του νερού. Μια κουταλιά αλάτι σε μία θάλασσα … Απλά, διαλύεται. Χάνεται.

 


Βάλλουν πλέον, κατά του ΠΑΟΚ πανταχόθεν οι σοβαροί αντίπαλοι του. Βάλλουν με πυρ κατά βούληση. Ο πόλεμος τους άρχισε. Θα είναι αδίστακτοι κι αμείλικτοι εναντίον του. Θα διυλίζουν τον κώνωπα του ΠΑΟΚ και θα καταπίνουν την κάμηλο τους. Θα κάνουν την τρίχα του ΠΑΟΚ, τριχιά!

 


Τα λέγαμε και χθες. Βλέπετε , τι γίνεται σήμερα. Κάνουν σα μην έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Πρωτάθλημα και να μην συντρίφθηκαν. Κάνουν σα να μην ήταν στον Τελικό «ωσεί παρόντες» (εξ οικείων τους το βέλος… ο χαρακτηρισμός) και να μην ηττήθηκαν δίκαια.
Είπαμε όμως, Δικό τους θέμα. Δική τους επιλογή. Δική τους στρατηγική…

 


Αυτό το οποίο μετρά – κατά την ταπεινή πάντα, άποψη μας- είναι… Να μην είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Να μην επικεντρώσει σε αυτούς κι αυτά ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος τις σκέψεις του. Να τους αγνοήσει αλλά και πρώτη προτεραιότητα του να μην τους καταστήσει!
Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι σοβαροί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα «μέτωπα» του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου επιθυμούν διακαώς και προσπαθούν ανηλεώς, να του αποσπάσουν την προσοχή. Αυτός είναι ο στόχος τους. Είναι νευριασμένοι με τον εαυτόν του… Για την παταγώδη αποτυχία τους κόντρα στον ΠΑΟΚ… Θέλουν, να νευριάσουν τον ΠΑΟΚ μαζί τους. Για να απαλλαγούν από τα νεύρα, για την ολοσχερή ήττα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ, του εαυτού τους.
Ο ανώτερος άνθρωπος είναι ήρεμος. Ο κατώτερος είναι νευριασμένος. Κι όταν ο κατώτερος αδυνατεί, να ανέβει στο επίπεδο του ανώτερου… Προσπαθεί, να τον φέρει στο δικό του.

 


Εκείνο πάντως, το οποίο τους τρελαίνει… Εκείνο το οποίο τους κάνει και χάνουν τα συγκαλά τους είναι η ηρεμία του ΠΑΟΚ! Τους βολεύει – βλέπετε – ο θυμός του. Τούτο δε, επειδή ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.
Η ηρεμία του ΠΑΟΚ είναι το σκαλί με το οποίο ανέβηκε επίπεδο. Ένα από τα σκαλιά. Ανάλογα είναι η οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ, η δυναμική του κόσμου του, η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, ο χαρακτήρας των παικτών και πολλά άλλα.

 


Η ηρεμία βέβαια, είναι σαν τα ατσάλινα τοιχώματα ενός τεθωρακισμένου τα οποία είναι άτρωτα στα αντιαρματικά των αντιπάλων. Αυτή λοιπόν, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να προελαύνει και πέρυσι κι εφέτος. Και να κατακτά … Σαρώνοντας τους τίτλους!
Τους τσακίζει τα νεύρα η ηρεμία του ΠΑΟΚ…

 


Να την προσέξει σαν τα μάτια της η ΠΑΕ. Με αυτήν ξεπέρασε εμπόδια μπροστά στα οποία όλες οι άλλες ομάδες θα είχαν καθηλωθεί. Θέλετε παραδείγματα για των λόγων μας το ακριβές; Ο άδοξος αποκλεισμός από τις 32 τού Γιουρόπα Λιγκ, η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, οι τραυματισμοί Βέρνμπλουμ. Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια. Θέλετε κι άλλα;

 

ΥΓ 1: Τα προϊόντα των Σκοπίων – λένε οι …ειδικοί της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις – δεν δικαιούνται να αναφέρουν το «Μακεδονία» αλλά το «μακεδονικός». Δηλαδή, δε θα λέγεται χαλβάς από τη «Μακεδονία». Θα λέγεται «μακεδονικός χαλβάς»! Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης…


ΥΓ 2: Και που είστε εσείς της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών; Μπορεί να ξεγελάτε πολλούς για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/5)

 

X