ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ισπανός, δεν εξέθεσε τη FIFA μακάρι να ξεστραβωθούν οι διαιτητές

Ο Ισπανός, δεν εξέθεσε τη FIFA μακάρι να ξεστραβωθούν οι διαιτητές

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την τριτοκοσμική χρήση του συστήματος VAR που γίνεται στην Ελλάδα

Aγαπητή Metrosport,

 

Eφριξε ο Ισπανός εκπαιδευτής του VAR με την τριτοκοσμική χρήση του συστήματος που γίνεται στην Ελλάδα και απέφυγε να “στολίσει” τους Ελληνες διαιτητές για την ανικανότητά τους. Αλλωστε, η επιμονή στον ορισμό των Κομίνηδων στους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκει στον Μέλο Περέιρα και ο Πορτογάλος είναι διορισμένος από τους “επιτρόπους”, δηλαδή από τη FIFA, άρα δεν είναι δυνατόν η FIFA να “ξεφωνίσει” τη FIFA.

 

Ετσι, περιορίστηκε στο να εκφράσει ξεκάθαρη γνώμη μόνο για την κραυγαλέα περίπτωση του πέναλτι στον Μπαράλες που δεν δόθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού, αλλά και για εκείνη πάλι η ελλιπής χρήση του VAR έφταιγε, αφού δεν δόθηκε στον διαιτητή η κατάλληλη λήψη της φάσης... Υστερα, αναλώθηκε στις περιπτώσεις των οφσάιντ για τις οποίες το… ελληνικό VAR, παρά τον μικρό θησαυρό που κόστισε, δεν διαθέτει την τρισδιάστατη γραμμή, οπότε συγχωρούνται τα λάθη βοηθών και διαιτητών στις οριακές, τις “γκρίζες”, όπως είπε, φάσεις. Αθώοι λόγω ελαφρυντικών και αμφιβολιών, λοιπόν, όλοι οι κατηγορούμενοι, αλλά η ξεφτίλα ξεφτίλα, διότι είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη γη που εφαρμόζουμε VAR χωρίς να είναι κανονικό VAR.


Εκεί, πάντως, που μου την έδωσε κατακούτελα ο Ισπανός ήταν η τοποθέτησή του για τη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ενώ φάνηκε να βλέπει φάουλ στον Αουγκούστο, έβαλε ένα “πιθανό” στη φράση του κι έδωσε τη δυνατότητα στους ΑΕΚτσήδες να παραληρούν με διάφορες επικοινωνιακές αρλούμπες. Μόνο τυφλός δεν βλέπει στο βίντεο ότι ο παίκτης της ΑΕΚ δεν βρίσκει την μπάλα παρά μόνο τα πόδια του παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται, λοιπόν, να μην το είδε ο Σιδηρόπουλος, δεν γίνεται να μη το βλέπει και ο Ισπανός, άρα είναι απαράδεκτο να προσπαθεί ο Ισπανός από τη μία πλευρά να θέλει να πει αυτό που βλέπει και από τη άλλη να θέλει να καλύψει τον Σιδηρόπουλο και, μέσω του Σιδηρόπουλου, τον Περέιρα.


Τουλάχιστον ας γίνουν όλοι πιο σοφοί από αυτό το σεμινάριο κι ας ανοίξουν οι άχρηστοι οι διαιτητές μας τα στραβά τους για να κάνουν σωστά χρήση του VAR είτε εντός του αγωνιστικού χώρου είτε από την αίθουσα που είναι εγκατεστημένο το σύστημα. Και, βέβαια, καιρός είναι να πάψουν τα ευχολόγια, για να περάσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες αν θέλουμε να καλύψουμε τη φοβερή έλλειψη που έχουμε σχετικά με το οφ σάιντ. Ετσι δεν είναι κύριε Αυγενάκη; Ετσι δεν είναι κύριοι της Σούπερ Λίγκα 1; Πρέπει να φέρετε το πρόγραμμα της περιβόητης τρισδιάστατης γραμμής χθες...

 Με την ευχή κάποτε να σοβαρευτούμε,

Στέλιος Γρηγοριάδης

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/10)

X