ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ΚΑΕ Αρης, ο κ. Γουλιέλμος και οι χειρισμοί του ιδιοκτήτη

Η ΚΑΕ Αρης, ο κ. Γουλιέλμος και οι χειρισμοί του ιδιοκτήτη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τη μη τιμητική πορεία του μπασκετικού Αρη στη φετινή Α1 και τα βήματα προς τα πίσω που έκανε η ομάδα

Ο Αρης κατάφερε να παραμείνει στη Basket League πετυχαίνοντας μία μόνο νίκη περισσότερη από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Α2 κατηγορία. Η πορεία των “κίτρινων” στο φετινό Πρωτάθλημα μόνο τιμητική δεν είναι για την ομάδα που έβαλε το μπάσκετ τα ελληνικά σπίτια. Το χειρότερο, έκανε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και συγχρόνως το μέλλον της δε φαντάζει ρόδινο.

 

Οι προθέσεις του κ. Γουλιέλμου, όπως και των περισσοτέρων ανθρώπων που εμπλέκονται με τα διοικητικά, ήταν και είναι καλές. Αυτό δεν αρκεί γιατί η θεωρία από την πράξη, ιδίως στον αθλητισμό, απέχουν. Το μεσοδιάστημα αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν κάποιος επιχειρήσει να διοικήσει μία ομάδα με καθαρά τεχνοκρατικούς όρους.

 

Ο κ. Γουλιέλμος είναι ένας νεόκοπος παράγοντας που έδειξε αντανακλαστικά σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τον Αρη κι έτσι η ομάδα στην αγωνιστική περίοδο 2017-’18 κατάφερε να επιβιώσει. Το αποτέλεσμα αυτό το πιστώνεται ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης. Στον αθλητισμό όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η δεύτερη χρονιά διοίκησης του κ. Γουλιέλμου ήταν χρονιά η οποία χαρακτηρίσθηκε από λάθος αποφάσεις οι οποίες ήταν συνώνυμο του χαρακτήρα και της απειρίας του. Δεν έχει αξία η αναφορά των λαθών καθώς τα περισσότερα θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο κ. Γουλιέλμος διοικούσε με μεγαλύτερο ρεαλισμό και αξιοποιούσε τις γνώμες ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τον ίδιο σε θέματα αθλητικής ομάδας.

 

Η χρονιά που πέρασε δεν θα ξαναγυρίσει. Εχει αξία όμως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης να αξιοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε και να αλλάξει την διοικητική του πολιτική. Ισως είναι η λύση για να συσπειρώσει γύρω του ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να τον βοηθήσουν και οικονομικά.

 

Γιατί είναι πασιφανές ότι δε διαθέτει το μπάτζετ που να του δίνει την ευχαίρια να λειτουργήσει την ΚΑΕ αξιοπρεπώς, να εξαφανίσει το μπαν και να την ανεβάσει επίπεδο.
Επειδή όμως δεν υπάρχει κι άλλη λύση οι δογματισμοί και οι εγωισμοί θα πρέπει να παραμεριστούν προς όφελος της ομάδας. Την αρχή όμως θα πρέπει να την κάνει ο κ. Γουλιέλμος.

 

FOCUS

Αν η σιγουριά του κ. Θανάση Παπαδόπουλου για την εξαγορά του Ν.Π.Σ. Βόλου είναι τόση όσο γι’ αυτό της Τρίγλιας, καλό είναι να αρχίσει να επεξεργάζεται το σχέδιο για τη συμμετοχή της ΠΑΕ Ηρακλής στη Football League. Kι αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει όσο είναι νωρίς επιβάλλεται να εκπέμψει εγκαίρως S.O.S.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/5)

X