ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καμιά δικαιολογία για τον άνευρο ΠΑΟΚ

Καμιά δικαιολογία για τον άνευρο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαΐρης γράφει για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή το αήττητο σερί θα τελείωνε. Είναι όμως ξεκάθαρο πως αυτό που εκνεύρισε περισσότερο τους φίλους του ΠΑΟΚ δεν είναι το ότι αυτό συνέβη από τον Αρη αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα.

 

Δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς παίζοντας για δεκαπέντε λεπτά και έχοντας απέναντι μια ομάδα που (καλώς το έπραξε) το έβλεπε σαν το ματς της χρονιάς, ως τελικό. Και είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον ΠΑΟΚ που είδαμε από το 15ο λεπτό και μετά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προηγήθηκε, μπορεί να έχασε μια σπουδαία ευκαιρία ακόμη και για το 0-2 (που ίσως άλλαζε τον αγώνα) αλλά δεν το έκανε. Και από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε μια ομάδα-φάντασμα. Που σε καμιά περίπτωση δεν θα την απαξιώσω, σε καμιά περίπτωση δεν θα πω ότι προβληματίζει. Την χθεσινή εικόνα του ΠΑΟΚ κρίνω και είναι σίγουρο ότι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και από τον πάγκο δεν πήρε βοήθεια. Μετά το 15' ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε και κατάφερε να δεχθεί δυο γκολ από ισάριθμες φάσεις. Ειδικά στο πρώτο τόσο ο Μάτος όσο και ο τραγικός χθες Ζίβκοβιτς δεν υπήρχαν. Στο 2-1, περίμενα να βγουν από τη φισούναγια το δεύτερο μέρος τουλάχιστον δυο νέοι παίκτες. Ο Φερέιρα δεν το έκανε και ήρθε το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς για το 3-1. Και εκεί περιμένεις ο πρωταθλητής να βγάλει αντίδραση. Δεν ήρθε ποτέ. Στο 75' η πρώτη τελική και ενώ το ματς ήδη είναι στο 4-1. Ο ΠΑΟΚ ήταν άνευρος, κακός καιμε τους περισσότερους παίκτες του υπνωτισμένους.

 

Και πάμε στην επόμενη μέρα: ο ΠΑΟΚ μπορεί σήμερα να παραμείνει πρώτος αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό. Για την οικονομία της κουβέντας το γράφω. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως μετά από 664 μέρες πρέπει να βγάλει από το συρτάρι του το εγχειρίδιο της... διαχείρισης. Και είναι πολύ σημαντικό ότι την Τρίτη έχει ματς. Ηταν μια σφαλιάρα για τον ΠΑΟΚ και ένα ακόμη ντέρμπι που ο Φερέιρα δεν κέρδισε και πολύ περισσότερο χθες το έχασε. Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς. Συγχωρέστε με αλλά ο ΠΑΟΚ είχε 664 μέρες να πέσει. Μην το ξεχνάτε.

X