ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

O Κουλούρης δίνει οξυγόνο στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

O Κουλούρης δίνει οξυγόνο στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

Ο Ευθύμης Κουλούρης έκανε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του και ο Κ. Πετρωτός γράφει για τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί να έχει για τον Δικέφαλο.

 

 

Καθόλου κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συμφωνία πώλησης του Ευθύμη Κουλούρη στην Τουλούζ. Ο ΠΑΟΚ θα βάλει στα ταμεία του 3,3 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει το 15% των δικαιωμάτων του 23χρονου φορ για τον οποίο είχε δαπανήσει ελάχιστα χρήματα για να τον εξελίξει από ταλέντο σε έναν έτοιμο παίκτη.

 

Από την πλευρά του ο επιθετικός από τη Σκύδρα θα καρπωθεί πάγιες απολαβές 2.600.000 ευρώ (650.000 ετησίως) για την επόμενη τετραετία που θα γίνουν και μεγαλύτερες με τα μπόνους που θα του φέρει η επίτευξη γκολ και ομαδικών στόχων. Ο "Κούλου" ακολουθεί τον δρόμο του φίλου του Δημήτρη Πέλκα με μία ουσιαστική διαφορά. Πρόλαβε να δείξει το ταλέντο του σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο πριν ξενιτευτεί.

 

Υπάρχει όμως και μία "χτυπητή" ομοιότητα. Δεν μπόρεσε να το κάνει ως παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά έπρεπε να πάει δανεικός στον Ατρόμητο και να καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις τη σεζόν που έκλεισε. Σε 35 ματς, 25 γκολ και 4 ασίστ. Για όσους παρακολουθούν στενά τη σχέση του Κουλούρη με τον ΠΑΟΚ, αυτή η εξέλιξη είναι απόλυτα λογική, αφού το "ασπρόμαυρο" περιβάλλον, στα χρόνια των υψηλών απαιτήσεων από την ομάδα, δεν είναι καθόλου εύκολο για ανάδειξη παίκτων βγαλμένων από τα σπλάχνα του συλλόγου. Απόδειξη αποτελεί η αρνητικότητα με την οποία υποδεχόταν η πλειοψηφία του κόσμου το ενδεχόμενο επιστροφής του Κουλούρη στην ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και πριν ο Ακπομ πάρει για τα καλά φόρα, παρότι ο 23χρονος φορ έκανε πράγματα και θαύματα με τον Ατρόμητο.

 

Δίνει κίνητρο στα παιδιά των Ακαδημιών

 

Εστω και έτσι, όμως, ο Κουλούρης δεν πήγε χαμένος. Ίσα-ίσα, κατάφερε με την εξέλιξή του να προσελκύσει με τις επιδόσεις του το ενδιαφέρον και την επένδυση μίας ομάδας που αποτελεί σταθερό μέλος ενός από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλάματα παγκοσμίως. Στην Γαλλία, παίκτες-αθλητές όπως είναι ο Κουλούρης εκτιμώνται δεόντως γι' αυτό και οι άνθρωποι της Τουλούζ κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν. Ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί βρήκε μία καλή απάντηση στο ερώτημα που τον βασανίζει εδώ και καιρό "γιατί να επενδύω τόσα εκατομμύρια-3 κάθε χρόνο-για τις Ακαδημίες από τη στιγμή που δεν παράγουν παίκτες πρώτης γραμμής για την ανδρική ομάδα".

 

Το ίδιο ισχύει και για τα περίπου 1000 πιτσιρίκια που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση (μέσω άλλων Ακαδημιών) με τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Στο πρόσωπο του Κουλούρη, όπως και του Πέλκα, βλέπουν προσωποιημένο το κίνητρο για να συνεχίσουν να βρίσκονται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και να μην χάσουν το όνειρό τους ότι κάποια μέρα μπορούν να γίνουν σαν κι αυτούς.

 

Αυτή η μεταγραφή είναι πολλά περισσότερα από 3,3 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ και ίσως μία μέρα φέρει τον σύλλογο στο ιδεατό στάδιο εξέλιξής του. Η πρώτη ομάδα να αποτελείται από ξένους και Έλληνες παικταράδες που θα μπολιάζονται με σούπερ ταλέντα βγαλμένα από τα σπλάχνα του.

 

Κλείνοντας, ας ευχηθούμε το κίνητρο αυτό να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό με τα γκολ που κάθε Κυριακή θα σημειώνει ο Κουλούρης. Καλή επιτυχία, Ευθύμη!

X