ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μακεδονικός: «Αναδιάρθρωση από τη μεθεπόμενη σεζόν»

Μακεδονικός: «Αναδιάρθρωση από τη μεθεπόμενη σεζόν»

Μεταβατικό στάδιο με δύο ομίλους στη Football League και εφαρμογή της αναδιάρθρωσης από τη σεζόν 2020-2021 προτείνει ο Μακεδονικός.

Θέση για την προωθούμενη από την Πολιτεία και την ΕΠΟ αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων πήρε μέσω ανακοίνωσης ο Μακεδονικός, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην άμεση εφαμοργή της από την επόμενη σεζόν.

 

Αντ' αυτής, οι «πράσινοι» προτείνουν μεταβατικό στάδιο διεξαγωγής της Football League με δύο ομίλους την επόμενη σεζόν και εφαρμογή της αναδιάρθρωσης από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Μακεδονικού:

 

«Ο ΑΣ Μακεδονικός παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις διεργασίες για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Διαπιστώνει μια αδιανόητη αβελτηρία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε προ τριμήνου στη Βουλή: Τη στιγμή που περνούσε το αθλητικό νομοσχέδιο, ουδέποτε εντάχθηκε σε αυτό η περίφημη τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση.

 

Ο ΑΣ Μακεδονικός διατύπωσε εξαρχής τις επιφυλάξεις του για το εγχείρημα, προσδιορίζοντας το πρόβλημα: Επιχειρείται αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω, ενώ έπρεπε να γίνει από κάτω προς τα πάνω.

 

Προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό πόσος ιδρώτας ποδοσφαιριστών χάθηκε, πόσο αγωνιούσαν οι φίλαθλοι, πόσα χρήματα δαπάνησαν οι ερασιτέχνες πρόεδροι και παράγοντες ώστε οι ομάδες της Γ' Εθνικής να φτάσουν μέχρι εδώ. Και υποχρεούνται τώρα πλέον από αυτό να χάσουν δυο κατηγορίες μέσα σε μια νύχτα. Όσες προβιβάστηκαν να μείνουν στην ίδια κατηγορία και όσες βαθμολογικά παραμένουν να βρεθούν σε κατώτερη κατηγορία.

 

Η μοναδική λύση για να βγουν από το αδιέξοδο τόσο η πολιτική, όσο και η ποδοσφαιρική ηγεσία της χώρας, είναι να γίνει δεκτή η πρόταση των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν προσφάτως τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη: Να ισχύσει η αναδιάρθρωση από τη μεθεπόμενη σεζόν. Είναι μια λύση που εφάπτεται με την κοινή λογική και ικανοποιεί τους πάντες.

 

Για το μεταβατικό στάδιο της περιόδου 2019-2020 προτείνουμε να παραμείνει με 16 ομάδες η Super League, να γίνουν δύο όμιλοι 14 ομάδων στη Football League και να παραμείνει ως έχει η Γ' Εθνική.

 

Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, η οποία βρήκε ευήκοα ώτα, τόσο σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όσο και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

 

Διαφορετικά υποβιβάζονται και κινδυνεύουν με αφανισμό εκατοντάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας».

X