ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μετά τον Ηράκλειο άθλο του ΠΑΟΚ…

Μετά τον Ηράκλειο άθλο του ΠΑΟΚ…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την επιτυχία στη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο για τον ΠΑΟΚ

Ίσως… Λέμε: Ίσως, ακούγεται κομματάκι υπερβολικό αλλά είναι ουσιαστικά αληθινό. Επιτυχία στο μέλλουσα αγωνιστική περίοδο για τον ΠΑΟΚ είναι πλέον, η επιτυχία της παρελθούσας. Και δε θα είναι αποτυχία – κατά την επιεικέστερη προσέγγιση – η κατάκτηση ενός τουλάχιστον, τίτλου. Μεταξύ μας; Παρηγοριά θα είναι ο ένας τίτλος για την απώλεια του άλλου!

 


Ακούγεται, δεν ακούγεται κομματάκι υπερβολικό… Είναι ουσιαστικά αληθινό. Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των στόχων του ΠΑΟΚ η συγκλονιστική επιτυχία με την πανάξια στέψη κι ως Πρωταθλητή και ως Κυπελλούχου.

 

 

Ως εκ τούτου λοιπόν, ο ΠΑΟΚ (προ)καλείται, να πράξει ένα ακόμη άθλο. Ναι, ναι… Άθλο και δη, Ηράκλειος επειδή η κατάκτηση αυτών των τίτλων κόντρα σε Αθήνα και Πειραιά και το αξερίζωτο σύστημα με τα ανεξίτηλα κατάλοιπα της νοοτροπίας του ελληνικού ποδοσφαίρου… Κόντρα σε αποστάσεις από τα σημαντικά κέντρα αποφάσεων… Κόντρα σε τιτάνια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα… Κόντρα σε σαφώς μη φιλικό (sic) Τύπο… Κόντρα θεούς και δαίμονες αλλά και σε σαράντα πέντε κύματα γενικά… Είναι άθλος ομάδας, είναι Ηράκλειος άθλος ομάδας εκτός Αθήνας και Πειραιά να κατακτά το ντάμπλ. Τόσο απλά!

 

 

Κι εδώ σας καλούμε, με μέτρο αυτόν τον Ηράκλειο άθλο να συγκρίνετε (υποθετικά βεβαίως, βεβαίως…) με ένα - διόλου απίθανο – εκ νέου άθλο. Και να αποφανθείτε εσείς, τι θα είναι μία εκ νέου κατάκτηση αυτών των τίτλων από τον ΠΑΟΚ;
Να μαζέψουμε όμως, τον… τραχανά! Δεν είναι φυσικά, πρόθεση μας, να προκαλέσουμε οποιονδήποτε υποθετικό συλλογισμό σας. Πρόθεση μας είναι, να καταστήσουμε σαφές πως ο ΠΑΟΚ ως Πρωταθλητής και Κυπελλούχος πλέον, κρίνεται και σχολιάζεται αλλά κι ελέγχεται βάση των τίτλων του. Γι’ αυτό σας λένε – κι ας ακούγεται κομματάκι υπερβολικό – πως η απόλυτη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ είναι η εκ νέου στέψη του κι ως Πρωταθλητή και ως Κυπελλούχου. Αλλιώς; Είναι απλά, μερική επιτυχία – είπαμε: Παρηγοριά – η κατάκτηση ενός τίτλου. Και φυσικά, είναι αποτυχία ο… Ουδείς τίτλος!

 

Υπερβολικό; Ναι, εάν έτσι θέλετε αλλά… Μη λησμονείτε πως η υπερβολή δεν είναι μία αλήθεια η οποία έχασε την ψυχραιμία της.
Και για να προχωρήσουμε στο «δια ταύτα»… Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ οφείλουν, να υπερβούν εαυτόν επειδή μόνον με υπέρβαση επιτυγχάνεται ο στόχος της εγγύτατα μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου. Δεν αρκεί μάλιστα, μόνον αυτή η υπέρβαση. Απαιτείται: Πρώτον, η αγωνιστική ενίσχυση (ναι, μεταγραφές εννοούμε). Δεύτερον, η ταχεία προσαρμογή στα νέα δεδομένα (ναι, στις απουσίες Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια αναφερόμαστε). Τρίτον, η προστασία από το παρασκήνιο (ναι, για τις εν εξελίξει κάτω από τη …ζώνη επιχειρήσεις Αθήνας και Πειραιά κάνουμε λόγο). Και τέταρτον, η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ΠΑΕ εξωαγωνιστικά.

 


Να εξηγηθούμε πάντως, εδώ. Για να μην παρεξηγηθούμε. Ήταν καλή η οργάνωση κι η λειτουργία της την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Ήταν και μία μάλιστα, από τις αιτίες για τον Ηράκλειο άθλο του ΠΑΟΚ. Η μέλλουσα αγωνιστική περίοδος διαφαίνεται δυσκολότερη, σκληρότερη… Ανηλεώς εχθρικότερη για τον ΠΑΟΚ. Κι έτσι αναφέρουμε ως απαίτηση των καιρών, να καταστεί καλύτερη κι η οργάνωση με τη λειτουργία της ΠΑΕ εξωαγωνιστικά…

 

ΥΓ 1: «…Η Ελλάδα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει ανοίξει το δρόμο για την «αποβαλκανοποίηση» των όποιων προβλημάτων και διαφορών στην περιοχή…». Τάδε έφη Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. Με άλλα λόγια; Πάρτε το αυγό και κουρέψτε το …

 

ΥΓ 2: Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον αναφέρεται: «… Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»! Για τους - μετά παρωπίδων δογματικούς - αμετανόητους κι αδιόρθωτους της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/6)

X