ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κώστας Τασούλας

Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κώστας Τασούλας

Ο βουλευτή Ιωαννίνων με την ΝΔ αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία

Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας του κοινοβουλίου για την εκλογή του νέου προεδρείου. Η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Τασούλα για την θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων έλαβε 283 ψήφους, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. 


Τον βουλευτή Ιωαννίνων με την ΝΔ στήριξαν η «γαλάζια» ΚΟ των 158 βουλευτών, τα 86 μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι 10 της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και οι 9 του ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του κόμματος το πρωί της Πέμπτης.

 

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

 

Ο κ. Τασούλας θα κατέρριψε το ρεκόρ ψήφων που έως τώρα κατείχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

X