ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ομαδική ψυχοθεραπεία στον ΠΑΟΚ

Ομαδική ψυχοθεραπεία στον ΠΑΟΚ

Οι «κεραυνοί» του Χαραλαμπίδη προς τους παίκτες, ακολουθήθηκαν από συνάντηση των επικεφαλής του αγωνιστικού με τη διοίκηση

 

Οσο κι αν διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, αν όχι την πιο δύσκολη, για τον ΠΑΟΚ η ήττα μέσα από την άθλια εμφάνιση στο ματς με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων είναι δύσκολο να “χωνευτεί”. Στο “Παλατάκι” προσπαθούν να βρουν την αιτία του κακού, πέραν του αυταπόδεικτου ελλείμματος ποιότητας.

 

Αυτό που έδειξε ο ΠΑΟΚ το Σάββατο θεωρήθηκε πισωγύρισμα μετά την εξαιρετική εικόνα των αγώνων με τον Ήφαιστο και την Ντιζόν. Σε πρώτη φάση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη κινητικότητας στο επίπεδο της προοπτικής αλλαγής στο ρόστερ, στον Δικέφαλο προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με εσωτερικές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Η αρχή έγινε με την επιστροφή από την Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να εξαπολύει “κεραυνούς” προς τους παίκτες προκειμένου να τους αφυπνίσει και η συνέχεια δόθηκε χθες.

 

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου συναντήθηκαν με τον προπονητή Κώστα Χαραλαμπίδη και τον αρχηγό Βαγγέλη Μαργαρίτη παρουσία του τεχνικού διευθυντή Νίκου Σταυρόπουλου. Σε αυτή τη συνάντηση επισημάνθηκε το προφανές, ότι είναι ανεπίτρεπτο να εμφανίζει η ομάδα μία εικόνα όπως αυτή του Σαββάτου όμως επί της ουσίας δεν λήφθηκε κάποια απόφαση. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ σημείωνε ότι: “εκφράστηκε από τα μέλη της διοίκησης η εμπιστοσύνη και η στήριξή τους προς τον προπονητή και τους καλαθοσφαιριστές”.

 

Ο Απόλλων Τσόχλας που -όπως και ο Μαργαρίτης- έζησε αυτήν την κατάσταση και το 2015 μετά τον αποκλεισμό από τον Φάρο -σε καλύτερες, γενικότερα, συνθήκες- και είπε χθες: “Είναι φυσιολογικό να επηρεάζεσαι όταν χάνεις ένα παιχνίδι που είσαι φαβορί. Είναι ένα βήμα πίσω. Μας έχει επηρεάσει λίγο, αλλά έτσι είναι η ζωή. Προχωράμε, πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να δείξουμε δυνατοί για τη συνέχεια” και είπε σχετικά με την ομιλία του Χαραλαμπίδη: “Πάντα, οι προπονητές μιλούν, μετά τις νίκες ή μετά τις ήττες. Ελπίζω να επιδράσει θετικά, να έχουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια και να μην επαναληφθεί μια τέτοια απόδοση”. Όσο για τις αγωνιστικές εξηγήσεις της εικόνας του Σαββάτου: “Δεν ήμασταν καλοί. Χάσαμε τα σουτ μας. Δεν ήταν κάτι εκτός μπάσκετ. Ο αντίπαλος έπαιξε καλά, έβαλαν αυτά τα σουτ, μας άφησαν κάποια δικά μας, έπαιξαν με το μυαλό μας, έπαιξαν πολύ ωραία ζώνη και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε”.

X