ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ωμός εκβιασμός του Φούσεκ, πριν συνεδριάσει το δ.σ της ΕΠΟ

Ο ωμός εκβιασμός του Φούσεκ, πριν συνεδριάσει το δ.σ της ΕΠΟ

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τον απόλυτο έλεγχο των ξέων στην ΕΠΟ

Οποιος εξακολουθεί να έχει την οποιαδήποτε αμφιβολία, να κρατάει την οποιαδήποτε επιφύλαξη σχετικά με τον απόλυτο έλεγχο των ξένων που για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ βρίσκονται στην ΕΠΟ, καλό θα είναι να διαβάσει την συνέντευξη που έδωσε ο Πετρ Φούσεκ.

 

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA, που με τη συμφωνία της UEFA διορίστηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Ιούλιο του 2018, μιλώντας στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΠΟ και ερωτώμενος αν οι διεθνείς ομοσπονδίες σχεδιάζουν να παραμείνουν οι ξένοι ειδικοί στην Κ.Ε.Δ. και να συνεχίσει το πρόγραμμα με τους ξένους διαιτητές, απάντησε ως εξής:

 


«Η κατάσταση εδώ είναι ξεκάθαρη και δεν χωράει καμία συζήτηση. Η αταλάντευτη απόφαση της F.I.F.A. και της U.E.F.A. είναι ότι οι τρεις ξένοι ειδικοί, Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Μαρίν Φερνάντεζ και Λέιφ Λίντμπεργκ, θα παραμείνουν για έναν ακόμα χρόνο και θα συνεχίσουν να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών, τους ορισμούς και τις αξιολογήσεις. Η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή και σε περίπτωση που δεν γίνει, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, κανένα απολύτως περιθώριο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ομάδων και ότι φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της F.I.F.A, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη επιστολή της Γενικής Γραμματέως κ. Σαμούρα, πρέπει να γίνει σεβαστή, σε αντίθετη περίπτωση η πρόοδος των τελευταίων ετών είναι πιθανό να χαθεί. Το μέτρο με τους ξένους διαιτητές θα συνεχιστεί και την περίοδο 2019/2020»

 


Πιο ωμός εκβιασμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μία μέρα πριν από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να επικυρωθεί και η απόφαση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ για την παραμονή της ΚΕΔ του Περέιρα του Μαρίν και του Λίντμπεργκ, με την συνέντευξή του ο Φούσεκ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

 


Χειρισμός ενδεικτικός, ασφαλώς, του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι ξένοι που έχουν τον έλεγχο της ΕΠΟ και της αδυναμίας του Γραμμένου και των υπολοίπων να ορθώσουν ανάστημα, να εκφράσουν την δική τους άποψη, να χαράξουν την δική τους στρατηγική...

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/6)

X