ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οταν τα παχύδερμα αυτοσαρκάζονται

Οταν τα παχύδερμα αυτοσαρκάζονται

Ο «θίασος» του λιμανιού συνεχίζει τις παραστάσεις του στο θέατρο «Παράγκα» - Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας

 

Αλήθεια, τι θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι συμβαίνει όταν βλέπει τον εκπρόσωπο μιας μεγάλης ομάδας που έχει μπροστά της ένα ντέρμπι, (έστω και γοήτρου) να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του (νούμερο... Extra Large βέβαια) και να δίνει σκληρή μάχη όχι για κάτι που αφορά το παιχνίδι της, αλλά για κάποιο άλλο της ίδιας αγωνιστικής, επιστρατεύοντας ανοησίες, φαντασιώσεις και οτιδήποτε άλλο εχθροπαθές και μισαλλόδοξο του έρχεται στο μυαλό;

 

Πιθανότατα ότι είναι σε λάθος δρόμο, ή ότι πάσχει από κάποιο αθεράπευτο σύνδρομο. Για το πρώτο, ότι δηλαδή ξεστράτισε, μάλλον λόγος σοβαρός δεν μπορεί να γίνει, αφού ο συγκεκριμένος επί μονίμου βάσεως είναι σε μια φάση συνειδητής αυθαιρεσίας και εκτροπής. Για το δεύτερο το οποίο μπορεί να έχει κάποια σύνδεση με τον ιδιαίτερα διαταραγμένο ψυχισμό του, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να γίνει προσπάθεια διερεύνησης, από τη στιγμή που το σύμπλεγμα από το οποίο διακατέχεται και τον έχει καταστήσει όμηρό του, εξελίσσεται σε έναν πραγματικό εφιάλτη, έχει πλέον τσιμενταριστεί μέσα του και δεν τον αφήνει να ηρεμήσει και να σοβαρευτεί. Το εμμονικό και απύθμενο μίσος του για τον ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το αθεράπευτο απωθημένο του. Προχθές λοιπόν, ο ευτραφής και με απύλωτο στόμα πολυπράγμονας παράγοντας του λιμανιού σε μια σημαντική σύσκεψη που αφορούσε το πρωτάθλημα, βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τον εαυτό του δίνοντας μια πανομοιότυπη παράσταση με εκείνες τις κωμικοτραγικές του παρελθόντος που εξέθεσαν τόσο τον ίδιο, όσο και τον… μεγάλο σύλλογο που εκπροσωπεί.

 

 

Απλά, σας υπενθυμίζω ότι είναι ο ίδιος που στον αγώνα ντέρμπι που διεκόπη (σύμπτωση με τον ίδιο αντίπαλο που παίζει και την Κυριακή), είχε βγει στις κάμερες και στα μικρόφωνα και είχε κάνει εκείνες τις περήφανες δηλώσεις με τις οποίες διαβεβαίωνε το πανελλήνιο ότι η ομάδα του είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας, κάτι όμως που δεν το επέτρεψε ο διαιτητής, με τον τελευταίο όμως που ήταν και ξένος να βγαίνει άμεσα και να τον... φτύνει κατάμουτρα λέγοντας πως οι φιλοξενούμενοι (δηλαδή ο Ολυμπιακός) έθεσε βέτο και τόνισε πως δε θα κατεβεί στο γήπεδο. Θα μου πείτε τώρα το πώς αντέδρασε ο «φον». Μετά το χέσ…μο, μούγκα. Συνηθισμένα βέβαια πράγματα. Τι λοιπόν θα τον εμπόδιζε προχθές να δώσει μια παρόμοια παράσταση στο ίδιο επίπεδο; Αναλώνοντας όλο το χρόνο που είχε στη διάθεσή του για να καταθέσει τις απόψεις του συλλόγου του, επιδόθηκε μετά μανίας και πάθους στο αθεράπευτο σύμπλεγμά του. Επίθεση στον ΠΑΟΚ! Και το κωμικοτραγικό; Υποκριτική προσπάθεια άκομψης σύμπλευσης και υποβόσκουσας πατρονίας με την αντίπαλη ομάδα του ΠΑΟΚ την Κυριακή. Οι παράγοντες της οποίας σαφέστατα ούτε ζήτησαν ούτε είχαν την ανάγκη της στήριξής του από τη στιγμή που είχαν και τις δικές τους εμπειρίες από τη «συμπεριφορά» του συλλόγου του στο παρελθόν.

 

Μα να ήταν μόνο αυτά που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα περί θιάσου; Δεν πιστεύω να ξεχάσατε όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου και όσα ακατανόητα εξέμεσε το αφεντικό τους μόλις πριν λίγες μέρες με τις δηλώσεις του και τα οποία δεν δένουν ούτε με αλυσίδες μεταξύ τους; Για το... πρωτάθλημα των Πρεσπών, τη στιγμή που ο ίδιος είχε καταγγείλει τους παίκτες πως ήταν οι βασικοί υπεύθυνοι της απώλειας του τίτλου κάτι που αναγνώρισε ο πλέον έμπειρος και έμπιστος συνεργάτης του (Σάββας Θεοδωρίδης), αλλά και που επιβεβαίωσε με τα συγχαρητήριά του ο σοβαρός όπως όλα δείχνουν προπονητής του;

 

Στ’ αλήθεια, είναι για γέλια και για κλάματα όλη αυτή η ιστορία, Λένε, ξελένε, αυτοδιαψεύδονται, με την προπαγάνδα τους στο ίδιο μοτίβο να αυτοδιασύρεται και με τους Τσουκαλάδες να τους αποθεώνουν. Κι όλος αυτός ο συρφετός να υμνεί και να εξωραΐζει μια αρρωστημένη κατά γενική ομολογία κατάσταση που δυστυχώς θα συνεχιστεί. Άλλωστε είναι αρκετή μια ισοπαλία στην έδρα σου με μια ομάδα που όπως τονίστηκε στον αγγλικό Τύπο έχει τα χάλια της και ο προπονητής της στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε τερατώδη λάθη, είναι σε θέση να σκεπάσει σε χρόνο ρεκόρ το τι έγινε στο Φάληρο με τον Αστέρα και το VAR και να καλύψει επίσης τις φωνές και τις ανακοινώσεις του Κούγια για τη σφαγή που υπέστη και η δική του ομάδα. Όσο για τον θίασο, νομίζουμε ότι θα ήταν μια έξυπνη ενέργεια να αποφασίσει να δώσει μια επετειακή παράσταση με τίτλο «Όταν τα παχύδερμα αυτοσαρκάζονται».


ΥΓ: Ευχές να δούμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο clasico, αντάξιο της ιστορίας και των δύο μονομάχων.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (21/9)

X