ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε

Η ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται και πάθος σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς και ανεξαρτήτως αντιπάλου, σε όλη την διάρκεια των 90λεπτων

Αδίκησε τον ευατό του ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης». Είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά σπατάλησε τις καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε, δίνοντας το δικαίωμα στον Αρη να συνεχίσει να πιστεύει στην ανατροπή και, τελικά, να την πετύχει πριν την ανάπαυλα.

 

Η καλή εμφάνιση του Μίσιτς δεν έφτανε, καθώς δεν είχε συμπαραστάτη στη μεσαία γραμμή, ενώ είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους παίκτες προσωπικότητες που διαθέτει, όπως ο Μάτος, ο Μαουρίσιο και ο Βιεϊρίνια. Και οι τρεις έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, στερώντας από τους ασπρόμαυρους τις ποιότικές τους ενέργειες και το ξεμπλοκάρισμα του συνόλου στα κρίσιμα σημεία.

 

Το σοβαρό λάθος του Ζίβκοβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η φάση που έγειρε, οριστικά, την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, δίνοντάς τους σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα. Αυτό που θα πρέπει να ενοχλήσει τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου είναι ότι πέταξαν στα σκουπίδια την καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους, με τα τέσσερα γκολ που δέχθηκαν σε ισάριθμες τελικές του αντιπάλου.

 

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να βγάλουν άμεσα εγωισμό, από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, για να αποδείξουν ότι ήταν, απλώς, μία κακή μέρα, απ' αυτές στις οποίες όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα. Η νοοτροπία σε κάποια σημεία των αγώνων είναι, επίσης, μία πληγή. Η στιγμή του πρώτου γκολ του Αρη, όπου ο ΠΑΟΚ έχει το σκορ και την ψυχολογία υπέρ του και αντί να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ, δέχεται κόντρα επίθεση και δεν βρίσκεται ένας με καθαρό μυαλό να κάνει -έστω- φάουλ στον Λάρσον ή να τον ανακόψει, είναι χτυπητό παράδειγμα.

 

Η ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται και πάθος σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς και ανεξαρτήτως αντιπάλου, σε όλη την διάρκεια των 90λεπτων. Ολοι οι αντίπαλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και, άρα, χρειάζεται συνεχή εγρήγορση για να μείνει ο Δικέφαλος σταθερά στον δρόμο των τίτλων και να μην ξαναβιώσει βραδιές όπως η σημερινή.

X