ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ των υπερβάσεων μπροστά σε νέα πρόκληση

Ο ΠΑΟΚ των υπερβάσεων μπροστά σε νέα πρόκληση

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την κλήρωση που έβγαλε τον Αγιαξ ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπεσαν επάνω σε μια ομάδα που ασφαλώς δεν θα την ήθελαν απέναντί τους, στο πρώτο μόλις παιχνίδι των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Κι αυτό, γιατί δεν έχουν προλάβει να καλύψουν στο σύνολο τους τα κενά που προκλήθηκαν από τους απρόβλεπτους και σοβαρούς τραυματισμούς υπερπολύτιμων μονάδων τους.

 

Οπως επίσης και να βάλουν σε κάποια σειρά τα όσα διαταράχθηκαν από την αιφνιδιαστική «απόδραση», παραμονές της έναρξης της προετοιμασίας, του επί διετία γενικού κουμανταδόρου Ρουμάνου προπονητή τους.

 

Είναι αλήθεια πως η κανονικότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος για κάποιο διάστημα έμεινε πίσω και ο μεταγραφικός σχεδιασμός ξεστράτισε και καθυστέρησε, με συνέπεια λίγες μέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο νέος προπονητής να μην έχει στη διάθεσή του κάποιους παίκτες (τουλάχιστον δύο) που θα τον βοηθούσαν να δέσει ένα βασικό σχήμα, ικανό να ανταποκριθεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στις απαιτήσεις των προκριματικών του CL. Ακόμη και σήμερα ο τεχνικός διευθυντής προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες με τις θεωρούμενες απαραίτητες «προσθήκες».

 

Το αισιόδοξο (και παρήγορο), στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι ο νέος κόουτς αποδείχθηκε ιδανική περίπτωση και λύση. Σε χρόνο ρεκόρ συμμάζεψε τα πάντα, επανέφερε την κανονικότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των παικτών και αποκατέστησε την αισιοδοξία και την καλή ψυχολογία σε ολόκληρη την ασπρόμαυρη οικογένεια.

 

Η ομάδα δείχνει ότι αφομοιώνει με εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα την φιλοσοφία του, με συνέπεια να βελτιώνει συνεχώς προς το καλύτερο την εικόνα της. Θα ήταν ευχής έργο βέβαια, αυτός ο αξιόλογος τεχνικός να είχε έγκαιρα την ενίσχυση που και ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει από την πρώτη στιγμή απαραίτητη. Και η οποία θα πρέπει και επιβάλλεται έστω και καθυστερημένα να γίνει, γιατί η αγωνιστική περίοδος μόλις αρχίζει και το βάθος και το εύρος των υποχρεώσεων της είναι αρκετά μεγάλα τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

 

Κάποιοι με το άκουσμα ότι ο Αγιαξ βγήκε από την κληρωτίδα, βιάστηκαν να προεξοφλήσουν πως ο αποκλεισμός είναι βέβαιος και ότι για τον λόγο αυτό ο μεγαλομέτοχος θα κάνει πίσω και δεν θα ξοδέψει το χρήμα που είχε υποσχεθεί για να έρθουν παίκτες από το πάνω ράφι που θα ενισχύσουν ιδιαίτερα το κέντρο της ομάδας, όπου εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα. Και τα δύο δεν ισχύουν. Το πρώτο γιατί ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι είναι σε θέση να πετύχει επικές ανατροπές με υπερβάσεις, θύματα των οποίων υπήρξαν μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Ας μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν και ο τωρινός αντίπαλός του έφτυσε αίμα για να ξεμπλέξει μαζί του και οι λεπτομέρειες διαδραμάτισαν τον κυρίαρχο ρόλο στις αναμετρήσεις τους. Για την δεύτερη περίπτωση, ότι δηλαδή λόγω του σίγουρου αποκλεισμού δεν θα απλωθεί ο Ιβάν σε μεγάλες κινήσεις, μάλλον δεν θεωρείται πιθανή και λογική κίνηση γιατί οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πρωταθλητών έχουν πολύ δρόμο ακόμη. Και όχι μόνον αυτό, μπροστά υπάρχουν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Διακρίσεις τις οποίες θα πρέπει να διεκδικήσει.

 

Επομένως, απαιτείται ο Φερέιρα να ενισχυθεί για να πετύχει συνολικά στο έργο του που αφορά όλες τις διακρίσεις που περιμένουν. Μένοντας στην κλήρωση, συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πραγματική πρόκληση και ένα νέο στοίχημα για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ των μεγάλων υπερβάσεων του παρελθόντος, αλλά και για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του προς τους οποίους ο τελευταίος δεν παύει να τονίζει συνεχώς ότι τους θέλει ψύχραιμους και γενναίους μαχητές.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/7)

X