ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πληρώνει τα μεγάλα λάθη του

Πληρώνει τα μεγάλα λάθη του

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για τα λάθη του καλοκαιριού στον Αρη και τις βαθιές τομές που χρειάζονται στην ομάδα

Τα καλοκαιρινά λάθη πάντα είναι δυσβάσταχτα και ο Αρης είναι υποχρεωμένος να ζήσει μ’ αυτά μέχρι την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο όπου υποχρεωτικά θα προχωρήσει σε βαθιές τομές. Είναι λάθη ανισορροπίας του ρόστερ, υπερφόρτωσης θέσεων, αδυναμίας σε άλλες και συνδυάζονται με την επιμονή στη μη πρόσληψη προπονητή. Προφανώς και το τελευταίο θα αλλάξει διότι (πλέον) τα περιθώρια στένεψαν ασφυκτικά καθώς ήδη βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την πεντάδα.

 


Αυτά τα λάθη αναδείχθηκαν και χθες. Προφανώς ο Τζοβάρας έπαιξε τον ρόλο του και απέδειξε ότι όντως είναι επαγγελματίας διαιτητής καθώς σφύριξε τρομερά επαγγελματικά, με χαρακτηριστική ακρίβεια, όπως ένας χειρουργός «περιποιείται» τον ασθενή. Δεν ήταν όμως μόνο ο Τζοβάρας. Ο Αρης θα εθελοτυφλήσει αν εστιάσει στον διαιτητή από τη Φθιώτιδα ο οποίος είχε άλλα κριτήρια και έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Προσέξτε, στην εξέλιξη και όχι στη διαμόρφωση.

 


Η διαμόρφωση ήρθε γιατί μια κοντή ομάδα, όπως ο Αρης, έχει τρομερή αδυναμία στις στημένες φάσεις. Γιατί επίσης παίζει χωρίς τερματοφύλακα καθώς ο Έμαν λειτουργεί σαν τον φαντάρο στη σκοπιά λόγω ανασφάλειας και φόβου. Γιατί ακόμη δεν εκμεταλλεύτηκε τη δική του στιγμή στο παιχνίδι ελέω της κακής εμφάνισης του Γιάννη Φετφατζίδη, γιατί, αν θέλετε, ο Σεμέδο έκανε μια… χαψιά τον Μπράουν Ιντέγε και τον υποχρέωσε να μην κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη.

 

Συν τοις άλλοις, η μπουγάδα πρέπει να… καθαρίσει και να γίνει (επιτέλους) αντιληπτό ότι παίκτες όπως ο Τόνσο δεν θα πρέπει να έχουν θέση στο παιχνίδι, εκτός κι αν το αναγκάζουν οι περιστάσεις. Δεν γίνεται δηλαδή να παίζει ο Αργεντίνος και ο Λάρσον να παρακολουθεί το παιχνίδι από την κερκίδα. Σα να μην έφταναν δηλαδή τα λάθη του καλοκαιριού, ήρθαν κι αυτά της διαχείρισης και υποχρεώνουν τον Θόδωρο Καρυπίδη (σε πρώτη φάση) να δει το θέμα προπονητή και να προχωρήσει στην πρόσληψη.

 

Εξάλλου, οι παλιοί λένε ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν στοιχειοθετούν ασφαλές πειστήριο για την εξαγωγή συμπερασμάτων κι αυτό ισχύει στην περίπτωση του Τόλη Τερζή.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/10)

X