ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι να δούμε οικογένειες στα γήπεδά μας

Πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι να δούμε οικογένειες στα γήπεδά μας

Για να έχει πιθανότητες να το κερδίσει το στοίχημα ο κ. Αυγενάκης, θα πρέπει να λύσει δύο πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο

"Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα”, είπε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του μετά από την πρώτη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Καλά κάνει και θεωρεί… μεγάλο στοίχημα ο κ. Αυγενάκης την δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα επιτρέψουν στην ελληνική οικογένεια να βάλει την παρουσία στο γήπεδο στα ενδιαφέροντά της, και όχι να επιστρέψει, βέβαια, γιατί δεν ήταν ποτέ εκεί.

 

Είναι σημαντικός στόχος αυτός, τον οποίο πολλά χρόνια τον συζητάμε αλλά ποτέ δεν έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες, ούτε από το ίδιο το ποδόσφαιρο δια των θεσμικών του φορέων, ούτε από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

 

Για να έχει πιθανότητες να το κερδίσει το στοίχημα ο κ. Αυγενάκης, θα πρέπει να λύσει δύο πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο.

 

Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βία. Δεν πρόκειται ποτέ ο άνδρας να πάρει μαζί του στο γήπεδο την γυναίκα και το παιδί του, ενώ ξέρει ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσουν επεισόδια, επέμβαση της αστυνομίας, ρίψη χημικών και όλα αυτά τα σχετικά που πολύ συχνά βλέπουμε να συμβαίνουν στα γήπεδά μας.

 

Ακόμη κι αν λύσει, όμως, το πρόβλημα της βίας, δεν θα είναι αρκετό για να σκεφτεί η οικογένεια να πάει στο γήπεδο, να δει το ποδόσφαιρο ως μια πρόταση διασκέδασης.

 

Κι αυτό διότι η πλειοψηφία των γηπέδων δεν προσφέρει τίποτε απ’ όσα θα έπρεπε να διαθέτουν για να προσελκύσουν την οικογένεια.

 

Για να πάει η οικογένεια στο γήπεδο, δεν φτάνει μόνο ο ποδοσφαιρικός αγώνας τον οποίον θα παρακολουθήσει.

 

Χρειάζεται ένα… πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ασφαλώς, αλλά και ένα ωραίο cafe-bar, ένα ωραίο εστιατόριο, έναν παιδότοπο για να αφήσουν οι γονείς τα παιδιά όσο θα απολαμβάνουν το γεύμα ή τον καφέ τους, ένα πάρκινγκ, φυσικά, όπου θα αφήσουν με ασφάλεια το αυτοκίνητό τους.

 

Αν δεν υποχρεώσει η Πολιτεία, βάζοντας όρους ειδικά στις ομάδες που τους αγώνες τους δείχνει η ΕΡΤ, ένα μέρος από τα χρήματα που εισπράττουν να τα διαθέτουν για τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων τους, ο κ. Αυγενάκης θα το χάσει το στοίχημα.

 

Πάντως, το στοίχημα που βάζει ο υπουργός, θα έπρεπε πριν από αυτόν να το βάζουν οι ομάδες. Γιατί αυτές είναι που θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος αν κατορθώσουν να φέρουν την οικογένεια στο γήπεδο.

 

Ωστόσο, όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει σχετικά, οι ομάδες δεν φαίνεται να νοιάζονται για την παρουσία της οικογένειας στο γήπεδο. Δίνουν την εντύπωση ότι μια χαρά τους βολεύει έτσι όπως είναι τα πράγματα στα γήπεδά μας...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X