ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι προβληματισμοί του Παντελίδη

Οι προβληματισμοί του Παντελίδη

Ο Γιώργος Στράντζαλης γράφει συνοπτικά τα συμπεράσματά του από τα δύο φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία και για τα κενά που «φωνάζουν» για ενίσχυση

Με το παιχνίδι απέναντι στην Γάνδη ο Αρης ολοκλήρωσε μέσα σε διάστημα τριών ημερών το πρώτο σετ των φιλικών προετοιμασίας. Μία δοκιμασία που βασικό σκοπό έχει τη βελτίωση της ομάδας και οι ιδέες που έχει γι’ αυτήν ο προπονητής να εφαρμόζονται πιστά από τους ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο.

 

Συγκρίνοντας τα δυο φιλικά είναι προφανές ότι ο Αρης κόντρα στους Βέλγους εμφανίστηκε σχετικά βελτιωμένος, πιο συμμαζεμένος αν θέλετε, ελαφρώς πιο συμπαγής, με καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του. Με τους Ολλανδούς της Φορτούνα είναι ζήτημα η ομάδα να έκανε 5-6 πράγματα σωστά, αλλά πάντα υπάρχει το άλλοθι της πρεμιέρας όπως και των κάκιστων συνθηκών που έγινε το φιλικό. Ο απολογισμός 8-1, ειδικά για όσους δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα από τα δύο παιχνίδια, κάθεται κάπως βαρύς. Ειδικά το χθεσινό 3-0, που είναι πλασματική εικόνα αν κρίνουμε ότι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τις αποφάσεις του Βέλγου διαιτητή στα δύο, από τα τρία, γκολ της Γάνδης.

 

Όπως και να ‘χει ο Αρης έδειξε ανέτοιμος και δημιουργήθηκαν (για τον κόσμο κυρίως, που δεν έχει εικόνα) αρνητικές εντυπώσεις. Είπαμε, η ομάδα έβγαλε αδυναμίες αλλά το διάστημα της προετοιμασίας γίνεται για συγκεκριμένο λόγο, για να εντοπίζονται οι αδυναμίες και άμεσα να διορθώνονται. Αυτό θα κάνει και ο Παντελίδης. Ο προβληματισμός του εξάλλου δεν έγκειται τόσο στο αν υπάρχει χρόνος μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι (25/07). Το είπε, ότι το διάστημα που υπολείπεται είναι αρκετό για μία ομάδα να αποκτήσει ρυθμό. Περισσότερο προβληματίζεται για άλλους λόγους, όπως η ετοιμότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, που θεωρούνται κομβικά κομμάτια στο αγωνιστικό του παζλ. Ο Ιντέγε θέλει χρόνο να βρει ρυθμό, το ίδιο και ο βαρύς Ντουάρτε. Ανέτοιμος και δίχως φρεσκάδα επίσης ο Ροζ, ο Φετφατζίδης ναι μεν ήρθε με εντελώς διαφορετική νοοτροπία, αγωνιστικά όμως μέχρι να βρει τα πατήματά του θέλει δουλειά. Είναι κι άλλοι, όπως ο διεθνής Κόρχουτ που βγάζει κούραση.

 

Και εδώ μπαίνουν στην εξίσωση οι υπόλοιποι (βασικοί) προβληματισμοί του κόουτς, οι οποίοι αφορούν τα ξεκάθαρα κενά που έχει το ρόστερ και την έλλειψη επιλογών. Αν είχε για παράδειγμα τον έτερο αριστερό μπακ, θα έδινε και περισσότερες ανάσες στον Κόρχουτ δίχως να χρειαστούν πειράματα. Επιπλέον, προετοιμάζει την ομάδα του για επίσημο παιχνίδι σε λιγότερο από 20 ημέρες και δεν έχει τον βασικό δεξιό της οπισθοφύλακα. Ο Σούντγκρεν θα ενσωματωθεί, βάσει της συμφωνίας που έγινε με την ΑΙΚ, σχεδόν μία εβδομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Αγωνιστικά θα έρθει έτοιμος και με ρυθμό, ωστόσο βγαίνει πρώτη φορά εκτός της χώρας του και αποτελεί ερωτηματικό το αν θα χρειαστεί χρόνο –και πόσο χρόνο- να προσαρμοστεί σε νέα (ποδοσφαιρικά) δεδομένα.

 

Λείπει επίσης ο βασικός κεντρικός μέσος. Ο Σιώπης έχει σχεδόν μία εβδομάδα που έφυγε και το κενό του θα αντικατασταθεί εκτός απροόπτου μέσα στα επόμενα 24ώρα με τη διαφαινόμενη συμφωνία που υπάρχει με τον Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος θα κλείσει μία σημαντική τρύπα, για την οποία ο προπονητής –σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί- δεν περίμενε ή δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα ότι θα δημιουργηθεί. Κι όταν δημιουργήθηκε, αυτός φώναζε για άμεση ενίσχυση. Το θέμα λοιπόν είναι πόσο έτοιμος μπορεί να έρχεται ο Σάσα για να μπει να παίξει άμεσα επίσημο παιχνίδι. Από τις συστάσεις και το scouting report πάντως που έγινε πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή, ένα δυναμικό χαφ με τα χαρακτηριστικά του Σιώπη και με περισσότερες παραστάσεις από το «πίτμπουλ».

 

Εφόσον επισημοποιηθούν οι δύο προσθήκες (Σάσα και αριστερός μπακ) τα βασικά κενά θα συμπληρωθούν και μετά όλα είναι καθαρά θέμα ετοιμότητας και τύχης. Ο πρώτος παράγοντας εξαρτάται από τη δουλειά στον χρόνο που απομένει, ο δεύτερος είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί από τώρα να προβλέψει.

X