ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΠΘ για Ανθιμο: Μαύρη σελίδα η ανακήρυξη του σε διδάκτορα

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΠΘ για Ανθιμο: Μαύρη σελίδα η ανακήρυξη του σε διδάκτορα

Σφοδρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην ανακήρυξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Την έντονη αντίθεσή του στην ανακήρυξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα» για την ιστορία του ΑΠΘ καταγγέλοντας «σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις» στον Μητροπολίτη Ανθιμο. 

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

 

«Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ αποτελεί η εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

 

Οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

 

Ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ».

X