ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Στόχος να είναι η τελευταία σεζόν με ξένους διαιτητές»

«Στόχος να είναι η τελευταία σεζόν με ξένους διαιτητές»

Πρωτάθλημα μόνο με Έλληνες διαιτητές από τη σεζόν 2020-21 είναι ο στόχος της ΚΕΔ, όπως ξεκαθάρισε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Δηλώσεις σε αθλητική εφημερίδα της Αθήνας παραχώρησε ο αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μέτρο των ξένων διαιτητών.

 

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «SportDay»:

 

Για την ανακοίνωση των πινάκων διαιτησίας: «Πολύ σύντομα. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τη διοίκηση της ΕΠΟ, να τους παρουσιάσω στην Επιτροπή. Θα είναι πολύ αργά στις 31/7 (σ.σ. επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ). Οι διαιτητές έχουν τεστ στις 14 Ιουλίου και πρέπει πριν από αυτή την ημερομηνία να έχουν ανακοινωθεί νέοι πίνακες. Το πολύ μέσα σε δύο εβδομάδες». 

 

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Όπως ξέρετε το έχουμε αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ των διαιτητών τα τελευταία χρόνια. Οι διαιτητές και ειδικά οι νεότεροι είναι σαν τα παιδιά. Πρέπει να αναπτυχθούν, από το σχολείο να πάνε στο πανεπιστήμιο. Έχουμε Έλληνες διαιτητές με πολύ μεγάλη προοπτική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη βελτίωση των Ελλήνων διαιτητών».

 

Για το μέτρο των ξένων διαιτητών: «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το μέτρο για τελευταία φορά τη νέα σεζόν και κατόπιν να είναι μόνο οι Έλληνες διαιτητές. Θα το δούμε, όμως, γιατί οι ομάδες είναι αυτές που θέλουν τους ξένους διαιτητές». 

X