ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θα πρέπει ο Ενινγκ να βρει γρήγορα το balance των αποδυτηρίων

Θα πρέπει ο Ενινγκ να βρει γρήγορα το balance των αποδυτηρίων

Αν ο Ενινγκ με τη βοήθεια και του Χαριστέα μάθει τους κινδύνους που παραμονεύουν και αποφύγει τις… λακκούβες, θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Ποιο συμπέρασμα βγαίνει από τις δηλώσεις που έκανε ο Ενινγκ; Οτι είναι ένας ρεαλιστής προπονητής ο οποίος δεν δημιουργεί μύθους, ούτε τάζει εξωπραγματικούς στόχους.

 

Ο Γερμανός κατά την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Παραδέχτηκε ότι ο Αρης έχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ότι οι επιθετικοί κάνουν πολλά περισσότερα απ’ ότι οι αμυντικοί και ζήτησε ισορροπία στη σχέση άμυνας-επίθεσης.

 

Το σημαντικότερο ότι δεν απέφυγε να παραδεχτεί ότι ο Αρης χρειάζεται άμεσα επιτυχίες ώστε να πάρει βαθμούς. Κι αυτό είναι το «κλειδί» της επόμενης ημέρας των «κίτρινων» και του Γερμανού.

 

Το ρόστερ, τηρουμένων των αναλογιών, είναι από αυτά που δικαιούται να βλέπει προς τις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδεικνύει και μέσα στο γήπεδο. Ο Ενινγκ μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ρόστερ του Αρη, αλλά θα πρέπει εκτός από το balance άμυνας-επίθεσης, ο Γερμανός να βρει και το balance των αποδυτηρίων. Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο απέτυχε ο Σάββας Παντελίδης και αποχώρησε.

 

Ο Ενινγκ έχει καλύτερη ποδοσφαιρική κουλτούρα από τον προκάτοχο του (ο Τερζής δεν υπολογίζεται ως μέτρο σύγκρισης), αλλά δεν γνωρίζει πολλά για το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Αυτό που αργά ή γρήγορα «καταπίνει» και τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι γίνονται κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας, άρα γίνονται και ένα με τις παθογένειες της.

 

Αν ο Ενινγκ με τη βοήθεια και του Αγγελου Χαριστέα μάθει τους κινδύνους που παραμονεύουν και αποφύγει τις… λακκούβες, θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Γιατί ο Αρης θα πρέπει στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές να πάρει τουλάχιστον 10 βαθμούς. Διαφορετικά θα έχει χάσει το τραίνο των φετινών του στόχων.

 

FOCUS

Για ποσοστά γηπέδου έχω ακούσει, για αμοιβές υπαλλήλων επίσης, προσφάτως όμως πληροφορήθηκα ότι σε Εθνικό Στάδιο της χώρας πληρωνόταν ξεχωριστά κάθε αγωνιστική ο συμβεβλημένος γεωπόνος που περιποιούνταν τον χλοοτάπητα και ξεχωριστά το Στάδιο! Το ωραίο; Το Στάδιο δεν έχει πάρει ούτε ευρώ, ενώ ο συντηρητής πληρωνόταν κάθε αγωνιστική! Τυχαίο;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X