ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τι κρύβει η επιστροφή Μπράνκο σε Ολιβέιρα;

Τι κρύβει η επιστροφή Μπράνκο σε Ολιβέιρα;

Για το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή στην Πορτογαλία γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

ΙΝΦΟ

Εντολή Σαββίδη ή μοχλός πίεσης για κυοφορούμενη μεταγραφή;

Ξεσπάθωσαν οι αεριτζήδες καταχρεωμένοι καναλάρχες και εκδότες αλλά και τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, με αφορμή την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ, η οποία όμως δεν αφορά τον Σαββίδη! Τόσο αθλιότητα!

 

Διαβάζοντας την είδηση της αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των νταμπλούχων Ελλάδας για τον Ολιβέιρα, μετά την εκ προοιμίου απόρριψή της, λόγω του υψηλού κόστους της μεταγραφής, λογικό είναι να αναρωτηθεί κανείς, τι ακριβώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση και τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή την θεαματική «επιστροφή». Το να θεωρείς απρόσιτη και μακριά από τον σχεδιασμό σου μια τέτοια μεταγραφή από την πρώτη στιγμή και εντελώς απρόοπτα να επιστρέφεις σε αυτήν, σίγουρα υπάρχει ένα κενό ή μια απόσταση που κεντρίζει το ενδιαφέρον.

 

Οπως τουλάχιστον μέχρι τώρα αποδεικνύεται, οι κινήσεις του υπευθύνου της μεταγραφικής ενίσχυσης των Πρωταθλητών είναι στοχευμένες, αφορούν συγκεκριμένες θέσεις και μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του επικεντρώνονται σε αυτές. Με την απαραίτητη επισήμανση ότι σε κάποιες από αυτές ενεργό ρόλο έχει και ο μεγαλομέτοχος, ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον και εντοπίζονται στην γνωστή ζώνη επιρροής του (Ρωσία-Ουκρανία) την οποία γνωρίζει πολύ καλά και ως εκ τούτου και την ελέγχει (βλ. Ισμαέλ Σίλβα).

 

Το να «εγκαταλείψεις» το πρόγραμμά σου και να επιστρέψεις εκεί που όπως ο ίδιος το έχεις πει ότι είναι κάτι το ανέφικτο, όπως η περίπτωση Ολιβέιρα, σίγουρα «κάτι» έχει να πει. Κι αυτό το «κάτι» όπως τουλάχιστον πιθανολογείται, αφορά ή κάποια εντολή του Ιβάν να μην υπολογιστεί το κόστος και να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή ή μια κίνηση τακτικής που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή που σκοντάφτει σε πλειοδοσίες.

 

Προσωπικά πιστεύω στην πρώτη πιθανότητα. Στο ότι δηλαδή ο Ιβάν διαπιστώνοντας ότι στα μέχρι στιγμής επιτευχθέντα και υπό διαπραγμάτευση θέματα δεν υπάρχει ένα μεγάλο όνομα, που κατά την άποψή του το χρειάζονται οι νταμπλούχοι για ευνοήτους λόγους και ενόψει μάλιστα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αποφάσισε να επαναπροσεγγίσει την περίπτωση του Ολιβέιρα. Ενός παίκτη υψηλού επιπέδου τον οποίο σαφέστατα θα ήθελε και ο Λουτσέσκου. Ανεξάρτητα με τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν, τόσο με την περίπτωση της πιθανής επιστροφής του Ολιβέιρα όσο και των υπολοίπων υπό «διερεύνηση» μεταγραφικών υποθέσεων, εκείνο που θεωρείται και είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός και επιπρόσθετα ότι ο μεγαλομέτοχος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον Λουτσέσκου ώστε και στη νέα αγωνιστική περίοδο να διαθέτει ένα πληρέστατο και ποιοτικότατο ρόστερ.

 

Είναι να χάνεις το μυαλό σου με αυτούς τους απίστευτους Αθηνοπειραιώτες, αεριτζήδες και καταχρεωμένους εκδότες και καναλάρχες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται εκτός Κορυδαλλού με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, υπόπτων για κακουργηματικές πράξεις. Στους οποίους μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση με την μείωση της φορολογίας τους τους χάρισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και κάποιους άλλους που με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων φτιάχνουν γήπεδα (πίνοντας στην υγειά της Δούρου), οι οποίοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία με την τροπολογία για το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ να πλήξουν τον Ιβάν.

 

Οι αθεόφοβοι παραλείπουν να πουν στον κόσμο πως αυτό το πρόστιμο δεν αφορά την εποχή του Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ, αλλά τους προηγούμενους διαχειριστές που οδήγησαν στην πτώχευση την ανθούσα κάποτε καπνοβιομηχανία, την οποία με παρακαλετά η τότε κυβέρνηση για να μην χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι και η βιομηχανία στην ευαίσθητη περιοχή για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων, ζήτησε σαν χάρη από τον Ιβάν να την φορτωθεί και να βάλει cash τα εκατομμύρια του σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Τότε ο Ιβάν χειροκροτήθηκε από όλη την Ελλάδα που την γλίτωσε από την ταπείνωση και το σοκ. Και σήμερα έρχονται τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος να μιλάνε με θράσος για ένα πρόστιμο που δεν είχε καμία σχέση με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ αλλά αφορούσε την κακοδιαχείριση της βιομηχανίας στο παρελθόν από παρόμοιους με το σινάφι τους κρατικοδίαιτους αρουραίους. Τόσο θράσος!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X