ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το 48ωρο της μεγάλης «μαγκιάς»

Το 48ωρο της μεγάλης «μαγκιάς»

Ο Γιώργος Καστάνης γράφει για την αιφνιδιαστική απόφαση του Λουτσέσκου και τα αντανακλαστικά που έδειξε ο ΠΑΟΚ

Αντανακλαστικά πραγματικά μεγάλης ομάδας που θέλει να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να διακριθεί στην Ευρώπη, έδειξε ο ΠΑΟΚ μέσα σε 48 ώρες.

 

Από την στιγμή που ο Λουτσέσκου ανακοίνωσε στον Σαββίδη την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο, πληρώνοντας την ρήτρα των δύο εκατομμυρίων ευρώ μετά την συμφωνία που είχε πετύχει με την Αλ Χιλάλ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του, παρά τον δικαιολογημένο αναβρασμό που επικράτησε, έδειξαν πρωτοφανές πείσμα και επιμονή για να αλλάξουν τα αρνητικά δεδομένα μέσα σε λίγες ώρες. Δεν θυμάμαι ειλικρινά, στο παρελθόν, καμία ελληνική ομάδα να αντιστρέφει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε μία παρόμοια κατάσταση και να βρίσκει λύσεις.

 

Δεν θυμάμαι για την ακρίβεια και σε ευρωπαϊκές ομάδες να συμβαίνει κάτι ανάλογο. Όμως ας σταθούμε στην ουσία. Στα τρομερά αντανακλαστικά που έδειξε ο ΠΑΟΚ και την άμεση συμφωνία με τον 40χρονο Πορτογάλο προπονητή Αμπέλ Φερέιρα.

  

Ενώ την Παρασκευή μετά από όσα έγιναν με τον Λουτσέσκου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι του ΠΑΟΚ ειρωνεύονταν για το «κάζο» που προήλθε από την στάση του Λουτσέσκου, από το μεσημέρι της Κυριακής, όλοι αυτοί κώφευσαν. Σιώπησαν. Προσπαθούσαν να καταλάβουν πως κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ να κλείσει έναν αξιόλογο προπονητή, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ποιοτικό ρόστερ.

 

Τα ειρωνικά σχόλια υποχώρησαν, τα κολακευτικά, κυριάρχησαν. Εξαιτίας αυτής της αποτελεσματικής αντίδρασης του ΠΑΟΚ. Δείτε τι έγινε και με τις στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δημιουργούν κλίμα, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά την φυγή του Λουτσέσκου, οι στοιχηματικές έδιναν φαβορί για το νέο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό. Μετά την συμφωνία με την Μπράγκα και τον Φερέιρα, άλλαξαν οι αποδόσεις και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε εκ νέου ως φαβορί για την κατάκτηση του νέου πρωταθλήματος. Είπαμε, αυτές οι τάσεις κυριαρχούν και αυτές καταγράφουμε.

 

Ο Σαββίδης με τους συνεργάτες του αντέδρασαν ψύχραιμα, παρά την αρχική ψυχρολουσία. Παρά το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου συμπεριφέρθηκε αντιεπαγγελματικά. Θα μπορούσε να είχε προϊδεάσει για την μετακίνησή του νωρίτερα. Αλλωστε το deal με την ομάδα της Αραβίας δεν έκλεισε την ημέρα που το ανακοίνωσε ο Λουτσέσκου στον Σαββίδη. Τότε, πολύ απλά, δημοσιοποίησε στον μεγαλομέτοχο την απόφασή του.

 

Ο ΠΑΟΚ παίρνει έναν προπονητή από την καρδιά του Πορτογαλικού πρωταθλήματος με εμφατικό τρόπο. Προσέφερε ένα «σκασμό» λεφτά για να πείσει τον πρόεδρο της Μπράγκα να τον αφήσει. Και έδωσε στον ίδιο τον Φερέϊρα γη και ύδωρ για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Ο Φερέιρα πρέπει να γνωρίζει πως ήρθε σε ένα κλαμπ που πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου το ντάμπλ. Πρέπει να γνωρίζει πως ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του championsLeague. Και δείχνει πρόθυμος να ανταποκριθεί. Αυτό το στοιχείο, φανερώνει και την φιλοδοξία του.

 

Ο ΠΑΟΚ αφήνει στην άκρη όσα έγιναν με τον Λουτσέσκου και κοιτά την επόμενη ημέρα. Στο παρελθόν, μία ανάλογη κατάσταση θα ταλαιπωρούσε τον Δικέφαλο επικοινωνιακά και ουσιαστικά. Τώρα με τις κινήσεις του Σαββίδη, τον σωστό χειρισμό του Μπράνκο στις διαπραγματεύσεις με τον Φερέιρα και την Μπράγκα και τον πακτωλό χρημάτων που προσέφερε, άλλαξε όλο το κλίμα, υπέρ του. Και για μία ακόμη φορά, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν το μεγάλο πάθος που έχει ο Σαββίδης για την ομάδα, για να την διατηρήσει στην κορυφή, για να την κάνει ακόμη πιο ισχυρή στο μέλλον.

X