ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το ήθελε πιο πολύ και από την… ανάσα του

Το ήθελε πιο πολύ και από την… ανάσα του

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την εμφατική νίκη του Αρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Είναι αλήθεια ότι αυτό το παιχνίδι το ήθελε ο Αρης περισσότερο και από την… ανάσα του. Τόσο απλά. Και το πήρε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αποδείχθηκε ότι η στατιστική και οι αριθμοί έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά στο καθεαυτό ποδόσφαιρο.

 

Τις στιγμές ενός αγώνα από τις οποίες αναδεικνύονται οι πρωταγωνιστές. Κι έτσι, ένα ντέρμπι, ένας αγώνας τρομακτικής πίεσης η οποία… τίναζε τα μηνίγγια, εξελίχθηκε σ’ ένα απίστευτο πάρτι, σε μια μοναδική γιορτή με κερασάκι στην τούρτα αυτό το εμφατικό 4-2.

 

Ο Αρης δεν ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τρομερή υπεροχή του Δικεφάλου, ήταν όμως πιο έξυπνος και αποτελεσματικός. Εξυπνος γιατί δεν πήγε να κερδίσει τον αντίπαλό του στα ίσα, γνωρίζοντας ότι είναι μια τρομερά δουλεμένη ομάδα, με αυτοματισμούς που το επιβεβαιώνουν και ξέρει να εκμεταλλεύεται κάθε πιθαμή του γηπέδου.

 

Προφανέστατα του έδωσε την μπάλα στα πόδια, γι’ αυτό και η κατοχή της μπάλας έφτασε να ξεπεράσει έως και το 70%. Ο Αρης σημάδεψε τις στιγμές, το transition παιχνίδι, σε μια σοφή αποδοχή αγωνιστικών δεδομένων και απόλυτης αυτογνωσίας. Αυτή η επιλογή συνδυάστηκε με την αποτελεσματικότητα. Σαν να του το χρωστούσε ο Θεός για τον τίτλο της ομάδας η οποία (στους προηγούμενους αγώνες) σπαταλούσε ευκαιρίες. Χθες, ο Αρης είχε τρομακτική ακρίβεια. Δύο φάσεις, δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Χωρίς φάση, το τρίτο γκολ και το τέταρτο φέρει εξ’ ολοκλήρου την υπογραφή του Λούκας Σάσα ο οποίος τα έκανε όλα.

 

Ετσι πραγματοποιήθηκε ένας όρκος τιμής που δόθηκε πριν από λίγους μήνες, τότε, στα αποδυτήρια της Τούμπας. Τότε που οι «κίτρινοι» έφυγαν εκνευρισμένοι για το ισόπαλο αποτέλεσμα.

 

Ο Αρης είχε αποδείξει ότι μπορούσε να τον κερδίσει. Μέχρι χθες δεν το έκανε. Αυτή τη φορά το σημείωσε με εμφατικό τρόπο γιατί ήταν έξυπνος και χρησιμοποίησε κάθε σταγόνα της ενέργειας του.

X