ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τους… προίκισε μια χαρά, πρέπει να βάλει, όμως, και κριτήρια

Τους… προίκισε μια χαρά, πρέπει να βάλει, όμως, και κριτήρια

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και την εκκρεμότητα που έμεινε για την Σούπερ Λιγκ 2

Τώρα που ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και η μόνη εκκρεμότητα που μένει είναι να δούμε αν η Super League 2 θα διεξαχθεί με 12 ή με 14 ομάδες, έχει ενδιαφέρον να αρχίσουμε να συζητάμε γύρω από το τι πρέπει να περιμένουμε από τα δύο… καινούργια πρωταθλήματα.

 

Διότι καινούργια πρωταθλήματα θα πρέπει να είναι και η Super League 2 και η Football League. Δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

 

Με τόσα χρήματα που έχει φροντίσει να… προικίσει αυτά τα δύο πρωταθλήματα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τέτοια έσοδα εξασφαλισμένα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν θα πρέπει ούτε κατά διάνοια να σκέφτονται οι διοικήσεις των ομάδων που θα τα εισπράξουν ότι θα τα βάλουν στην τσέπη και θα παρουσιάσουν ένα προϊόν προβληματικό και αναξιόπιστο, σαν κι αυτό που παρουσίαζε μέχρι τώρα η Football League.

 

Για να είναι “κλειδωμένο”, όμως, αυτό το πράγμα, για να είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί, τουλάχιστον, να αναβαθμιστεί το ποδοσφαιρικό προϊόν στη δεύτερη και την τρίτη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα, θα πρέπει να μπούνε όροι, ασφαλιστικές δικλείδες.
Που δεν έχουν μπει ακόμη από την πλευρά της Πολιτείας και δεν ξέρω αν σκοπεύει να το κάνει..

 

Αν δεν το κάνει, πάντως, φοβάμαι ότι κινδυνεύει να τιναχτεί στο αέρα το project Βασιλειάδη, η χρηματοδότηση του οποίου, μάλιστα, αν ευσταθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στα οικονομικά της ΕΡΤ.

 

Μέχρι που σκέφτεται, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος που όλοι πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, γιατί δεν μπορεί διαφορετικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναγκάστηκε να αναλάβει λόγω της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

 

Αν συνυπολογίσουμε κι αυτό το ζήτημα, γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο να φροντίσει η Πολιτεία να βάλει κριτήρια και μάλιστα αυστηρά, που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες της Super League 2, κατά κύριο λόγο, αλλά και της Football League, για να εισπράττουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

 


Διότι δεν είναι χρήματα που θα τα κερδίζουν οι ομάδες επειδή πουλάνε ένα προϊόν που έχει αξία η οποία ενδιαφέρει κάποιον ιδιώτη για να την αξιοποιήσει εμπορικά.
Είναι δεδομένο ότι κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν θα τους έδινε ποτέ αυτά τα χρήματα, αν δεν τους τα χάριζε η ΕΡΤ με κυβερνητική απόφαση…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/5)

 

X