ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η «ζαριά» με τον Φετφατζίδη και η φυγή του Σιώπη

Η «ζαριά» με τον Φετφατζίδη και η φυγή του Σιώπη

Ο Βασίλης Μάστορας γράφει για τη μεταγραφή του Άρη με τον «Φέτφα», αλλά και την αποχώρηση του Μανώλη Σιώπη για την Αλάνιασπορ

Μετά τον θόρυβο που έκανε ο Αρης με την απόκτηση του Ιντέγε που αναζητούσε ομάδα προκειμένου να αποδείξει ότι παραμένει ενεργός ποδοσφαιρικά, ώστε στη συνέχεια να κάνει ένα καλύτερο επαγγελματικό συμβόλαιο, οι “κίτρινοι” διακρίνονται για την στασιμότητα στην ολοκλήρωση του ρόστερ.

 

Το τελευταίο μεταγραφικό νέο ήταν χθες η υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον Φετφατζίδη. Ποδοσφαιριστή που εντάχθηκε στο ρόστερ του Αρη τον περασμένο Φεβρουάριο και αγωνίσθηκε σε 10 αγώνες συνολικά 361 λεπτά. Απόδειξη τού ότι ο Φετφατζίδης αποτελεί περιφερειακή λύση για την ομάδα του Αρη είναι το γεγονός ότι Κόρχουτ και Λάρσον που αποκτήθηκαν από τον Αρη την ίδια μεταγραφική περίοδο είχαν τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής.

 

Ο Φετφατζίδης δεν έπεισε ότι μπορεί να αποτελέσει παίκτη πρώτης γραμμής. Είτε γιατί δεν προσαρμόστηκε στο κλίμα της νέας του ομάδας, είτε γιατί δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Αρη δεν κέρδισε θέση βασικού στην ενδεκάδα.

 

Και από τη στιγμή που δεν το πέτυχε σε έναν ολόκληρο γύρο, τι είναι αυτό που οδήγησε τους ανθρώπους των “κίτρινων” στην υπογραφή διετούς μάλιστα συμβολαίου με τον παίκτη; Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλαφόν στο ύψος των συμβολαίων και ο Φετφατζίδης έχει ένα από τα ακριβά για να είναι δεύτερη επιλογή;

 

Και να σκεφθεί κάποιος ότι ο Αρης πριν καταλήξει στην ανανέωση του Φετφατζίδη είχε ασχοληθεί σοβαρά με την απόκτηση τού Μαντσίνι και του Φιλιποτό, παίκτες με σημαντικές εμπειρίες. Ποδοσφαρικά μεγέθη, σαφώς καλύτερα απ’ αυτό του Φετφατζίδη.

 

Ακόμη κι αν ο Αρης έχει στο πλάνο του την απόκτηση κι άλλου μεσοεπιθετικού θα έχει φορτώσει το μπάτζετ του με μία κίνηση που μοιάζει με ζαριά.

 

Το σημαντικότερο όμως για τους κίτρινους ετούτη τη στιγμή, πέραν από την απόκτηση ακραίου αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού είναι ο αντικαταστάτης του Σιώπη. Η μεταγραφή του 24χρονου μέσου στην Αλάνιασπορ, απέδειξε ότι ο Αρης δεν μπορεί να κρατήσει τους παίκτες που θέλει γιατί έχει “κόφτη” στο ύψος των συμβολαίων. Πολιτική η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανταγωνιστικότητα του τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει κι αυτή ταβάνι.

 


FOCUS

 

O κ. Γουλιέλμος μπορεί να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο στα θέματα που αφορούν την ΚΑΕ Αρης, αλλά και έξυπνος είναι και εξαιρετικό λόγο έχει. Οπότε με... “όπλο” τις ζυμώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες δεν αποκλείεται να φύγει ενισχυμένος από τη Γ. Συνέλευση της Δευτέρας.

X